Boğaziçi Direnişi’nin birinci yılında eylemler yapıldı

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör Melih Bulu’nun atandığı 4 Ocak 2021’de başlayan Boğaziçi Direnişi, birinci yılında yapılan eylemlerle selamlandı. Eylemin sürdüğü bir yıllık süreç içinde yaşanan polis saldırıları, gözaltılar ve tutuklamalara rağmen geri adım atmayan Boğaziçi öğrencileri ve akademisyenlerinin kararlılığı sayesinde kayyum rektör Melih Bulu altı ayın ardından görevinden alındı. Direnişi bastıramayan devlet, Mehmet Naci İnci’yi Bulu’nun yerine kayyum olarak atadı. Aynı saldırılar İnci zamanında da sürdü. İnci’nin şikayetleri sonucu onlarca öğrenci gözaltına alındı, saldırıya uğradı.

Direnişin birinci yılı için 4 Ocak 2022’de önce Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler ve akademisyenler eylem yaptılar. Sabah saatlerinden itibaren üniversite içinde etkinlikler düzenleyen bileşenler, 14.30’da üniversite meydanından üniversitenin giriş kapısına yürüdü. “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın öğrenci dayanışması”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Berke’ye, Perit’e özgürlük”, “AKP halka hesap verecek”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarının atıldığı eylemde üç aydan fazladır tutuklu olan Berke ve Perit’in serbest bırakılması, kayyum rektörlerin görevden alınması, seçimlerin üniversite bileşenleri tarafından yapılması istendi. Eylem bitiminde akşam Kadıköy Rıhtım’da yapılacak eylemin çağrısı da yapıldı.

Akşam 19.00’da Kadıköy Rıhtım’da bir eylem yapıldı. Öğrencilerin, akademisyenlerin yanı sıra, Proleter Devrimci Duruş, DGB, Kaldıraç, Devrimci Gençlik Dernekleri, HDP, Öğrenci İnisiyatifi’nin katıldığı eylem yapılan açıklamalarla sürdü ve sıklıkla “Kayyumlar gidecek biz kalacağız”, “Yaşasın öğrenci dayanışması”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Berke’ye, Perit’e özgürlük”, “AKP halka hesap verecek”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı. Eylemin sonunda 7 Ocak’ta Çağlayan’da görülecek olan Berke ve Perit’in mahkemesine çağrı yapıldı. Bileşenler, 3 Ocak’ta da Silivri Hapishanesi’nin önünde eylem yaparak Berke ve Perit’in serbest bırakılmasını istediler.

7 Ocak’ta Çağlayan Adliyesi’nde görülen duruşma öncesi bileşenler adliye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından duruşma salonuna geçildi. Duruşmada Berke ve Perit, 94 günlük tutukluluğun ardından tahliye edildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …