Hrant Dink katledilmesinin 15. yılında anıldı

İstanbul’da 19 Ocak 2007’de devlet tarafından katledilen Hrant Dink, 15. yılında anıldı. Anma 19 Ocak günü Hrant’ın katledildiği yerde, Şişli’deki Agos gazetesi önünde, “Hrant’sız 15 yıl” başlığıyla yapıldı. Anmaya, devrimci ve ilerici kurumların da içinde yer aldığı binlerce kişi katıldı. Saat 14’ten itibaren Agos gazetesi önünde toplanan kitle sık sık “Sessiz kalanlar katliama ortaktır”, “Hrant için adalet için”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Faşizme inat kardeşimsin Hrant”, “Katil devlet hesap verecek”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.

Hrant Dink’in katledildiği saat olan 15.05’te saygı duruşu ile başladı anma. Ardından o gün 5 yaşında olan yeğeni konuştu. Rakel Dink, bu yıl için hazırlanan basın metnini okudu. Konuşma sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Rakel Dink, 2007’den itibaren yaşanan devlet katliamlarını ve baskılarını da anlattığı açıklamada “Gelecek korkuları ve hayalleriyle, büyüklerinin acı dolu mirası arasında sıkışıyor çocuklar. Ya kendilerine ya başkalarına zarar veriyorlar. Oysa bir araya gelip su gibi aksalar karşılarında hiçbir şey duramaz. Bu dünya ne zorbalar, ne zulümler gördü. Gün geldi hepsi yıkıldı. Devirler değişti. Ne sultanlar, ne padişahlar, ne krallar yıkıldı. Yine yıkılacaklar” dedi.

Açıklamadan sonra anma Hrant’ın mahkeme sürecine ilişkin yapılan bilgilendirmeyle sona erdi. Anmaya Proleter Devrimci Duruş, Kaldıraç, Mücadele Birliği, BDSP, SYKP dövizleriyle katıldı. Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılmayan anmaya katılım bu yıl kitlesel oldu. Birçok ilde de Hrant için anma eylemleri gerçekleştirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …