Ağrı, Marmaris, Hopa… Elektrik faturaları halkı sokağa döktü

Fahiş zamlarla kabaran elektrik faturaları nedeniyle halk sokaklara döküldü, eylem yaptı.

Ağrı-Doğubeyazıt’ta binlerce kişi, soğuk ve yağışlı havaya rağmen, elektrik zamlarını protesto etmek için yürüyüş yaptı. 4 Şubat günü gerçekleştirilen yürüyüş sırasında “hükümet istifa” sloganları atıldı. Yüzde 127’lik zam nedeniyle yürüyen kitlenin hedefinde elektrik dağıtım şirketi de vardı. Doğrudan Aras Elektrik Dağıtım AŞ binası önünde yapılan eylemde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı; ancak saldırmaya cesaret edemedi. Binlerce kişinin katıldığı eyleme saldırı gerçekleştiği koşulda, eylemlerin daha da büyüyeceğinden, yayılacağından korkan devlet, eylemi seyretmekle yetindi. Bu arada, eylem öncesinde şirketin ilçedeki şubesini kapandığı, çalışanların uzaklaştığı ortaya çıktı.

Marmaris’te sendika, dernek ve partilerin oluşturduğu “Artık Yeter Platformu”nun çağrısıyla elektrik zamlarına karşı eylem yapıldı. 4 Şubat günü yapılan eylemde, kitle zamların geri çekilmesi ve elektrik şirketlerinin kamulaştırılması talebiyle biraraya geldi. Halkın yoğun katılımı ile gerçekleşen eylemde sıkça “Hükümet istifa” sloganı atıldı. Basın açıklamasının okunmasının ardından, elektrik faturaları yakıldı.

Artvin-Hopa’da ilçesinde ise, 2 Şubat günü yaklaşık 500 kişi, peşpeşe gelen zamları protesto etmek için sokağa çıktı. “Bu zamlarla yaşanmaz, zamlar geri alınsın” pankartını taşıyan kitle, çarşı içinde sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Eylem sonrasında elektrik faturaları yakıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …