Sibel Balaç ve Gökhan Yıldırım ölüm orucunda

Adil yargılama talebiyle Sibel Balaç’ın 19 Aralık 2021’de Ankara-Sincan Hapishanesi’nde, Gökhan Yıldırım’ın 25 Aralık 2021’de Tekirdağ F Tipi’nde başlattıkları ölüm orucu sürüyor. Gizli tanık, itirafçı ifadeleri ile hapis cezasına çarptırılan tutsaklar, yeniden yargılanma talebiyle başlattıkları ölüm orucunda 70’li günlere yaklaştı. Yıldırım ve Balaç DHKP-C davasından yargılanıyorlar. Gökhan Yıldırım yazdığı mektupta taleplerini şöyle sıraladı:

“Gizli tanık ve itirafçı beyanlarıyla verilen cezalar bozulmalıdır; halkın yozlaştırılmasına karşı mücadele edenlere verilen cezalar bozulmalıdır; bu nedenle hakkımda verilen 46 yıllık ceza bozulmalıdır; halkımızın hak, özgürlükler ve adalet mücadelesi engellenmemelidir; hasta tutsaklar serbest bırakılmalıdır; ağırlaştırılmış infaz yasası, tutsaklar lehine değiştirilmelidir; tutsaklar üzerindeki baskılara, hak gasplarına son verilmelidir.”

Ölüm Orucu’a dikkat çekmek için TAYAD’lı aileler ve Direniş Meclisleri İstanbul ve Ankara adliyesi önünde basın açıklamaları yapıyorlar. Ayrıca yaptıkları sticker ve afişlemelerle insanları duyarlı olmaya çağırıyorlar. İstanbul ve Ankara’da İstanbul Adli Tıp Kurumu ve Adalet Bakanlığı önünde tabut bırakma eylemi yapan aileler gözaltına alındı.

Son dönemde devletin bir saldırı aracı olarak yaygın olarak kullandığı ve uzun yıllara varan hapis cezalarına gerekçe yaptığı gizli tanık, itirafçı ve işbirlikçilerin yanı sıra, polisin hazırladıkları fezlekelerle verilen cezalar derhal geri çekilmeli, bu nedenle tutuklanan ve ceza alan tutsaklar serbest bırakılmalıdır. Gökhan Yıldırım ve Sibel Balaç’ın talepleri kabul edilmelidir.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …

Hak verilmez alınır ZAFER SOKAKTA KAZANILIR!

Türkiye, bir seçimi daha geride bıraktı. AKP’li yıllar seçimlerle geçti. Seçimlerin tek başına demokrasiyi geliştirmediği, …