Birsen Kars’ın cenaze töreni Gazi Mahallesi’nde yapıldı

19 Aralık Cezaevleri Katliamı’nın sembol isimlerinden biri olmuştu Birsen Kars. Sağmalcılar Hapishanesi’nden yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, “Diri diri yaktılar” sözleriyle yaşadıkları vahşeti özetlemişti. DHKP-C tutsağı Birsen Kars, tahliye olduktan sonra gittiği Almanya’da, 7 Şubat günü yaşamını yitirdi.

Uzun süredir kanser tedavisi gören Kars’ın cenazesi, vasiyeti üzerine Gazi Mezarlığı’na gömülmek üzere Türkiye’ye getirildi. Ancak cenaze, Sabiha Gökçe Havalimanı’nda polis tarafından alınarak Adli Tıp Kurumu’na kaçırıldı. 11 Şubat günü yapılması planlanan cenaze öncesi polis Gazi Mahallesi’ndeki Cemevi’ni de ablukaya aldı. Adli Tıp Kurumu önünde otopsinin bitmesini bekleyen TAYAD’lı aileler ve Halk Cepheliler, marşlar söylediler ve slogan attılar. Ardından Gazi Cemevi’ne götürülen Birsen Kars’ın cenazesine katılmak için Cemevi’ne girmek isteyen 20 kişi gözaltına alındı. Gece yarısı yaşanan gözaltı saldırısı üzerine TAYAD’lı aileler, polis ablukası kalkana ve gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar cenazeyi kaldırmayacaklarını açıkladı. Cemevi bahçesine girebilen az sayıda devrimci “Birsen Kars ölümsüzdür”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganlarını attılar ve marşlar söylediler. Saat 16.30 gibi gözaltıların bırakıldıktan sonra, cenaze arabasına konulan Kars’ın naaşı, mezarlığa doğru yola çıktı. Polis, arabanın arkasından yürümek isteyen kitlenin önüne barikat kurarak yürüyüşe izin vermeyeceğini söyledi. Ancak kitle, barikatları aşarak mezarlığa geldi. Gazi Mezarlığı’nda toprağa verilen Birsen Kars’ın mezarı başında saygı duruşu yapıldı. “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Birsen Kars ölümsüzdür” sloganları atıldı ve marşlar söylendi. Mezarlık çıkışında kitleyi taciz eden polis kaldırımdan yürünmesini dayattı. Kitle yine sloganlarla Cemevi’ne sloganlarla kadar yürüdü.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …