Aysel Tuğluk yine tahliye edilmedi

2016 yılından beri tutuklu olan ve aldığı 10 yıl hapis cezası onanan Aysel Tuğluk’un Demans hastalığına yakalandığı ortaya çıkmasına rağmen, yapılan tahliye başvuruları kabul edilmedi.

Son olarak Kocaeli Adli Tıp Kurumu’na gönderilen Tuğluk’a “Cezaevinde kalamaz” raporu verildi. Ancak avukatlarının yaptığı açıklamaya göre, sürece müdahale eden Adalet Bakanlığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nu devreye sokarak bu raporu yok saydı ve raporu “Cezaevinde kalabilir” olarak değiştirildi.

Tuğluk’un ağır hafıza kaybına ve kendi yaşantısını idame ettiremez durumuna rağmen verilen bu karar, cezaevinde katletme politikalarıyla bağlantılı. Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çekmek için yapılan eylemlere ise polis saldırmaya devam ediyor. Eylemlerde Aysel Tuğluk’un ve hasta tutsakların fotoğraflarının taşınmasına izin vermiyor. Bildirilerde isminin geçmesi nedeniyle bildiri dağıtanlar gözaltına alınıyor.

Hasta tutsaklar ve Aysel Tuğluk’un durumuna dikkat çekmek için 3 Şubat’ta Adli Tıp Kurumu önünde eylem yapmak isteyen Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi’nin eylemine polis saldırdı ve eylemcileri gözaltına aldı. Yine Kadıköy’de bildiri dağıtmak isteyen TDİ üyesi 3 kişi işkenceyle gözaltına alındı. Ayrıca avukatlar, İstanbul, Ankara, Mersin’de eylemler gerçekleştirmek istedi. Ankara ve Mersin’de avukatları polis engelledi. Avukatlar ise Adalet Bakanlığı’nın bu durumdan sorumlu olduğunu belirterek başta barolar olmak üzere tüm kurumları konuya duyarlı olmaya, katliama izin vermemeye çağırdılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …