Ukrayna’da başlayan savaş, Kadıköy’de protesto edildi

Rusya emperyalizminin Ukrayna’ya saldırısı yapılan eylemlerle protesto edildi. Son aylarda ABD tarafından sistemli biçimde kışkırtılan ve Rusya tarafından başlatılan Ukrayna savaşına karşı Ankara ve İstanbul’da eylemler yapıldı.

İstanbul’daki eylem 26 Şubat’ta Kadıköy İskele Meydanı’nda yapıldı. İstanbul Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri’nin örgütlediği eylem saat 18.00’de başladı. “Savaşa hayır, barış hemen şimdi”, “Kahrolsun emperyalizm yaşasın mücadelemiz”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma”, “Savaşa hayır”, “NATO’dan çıkılsın üsler kapatılsın” sloganlarının atıldığı eylemde basın metni Türkçe ve İngilizce olarak okundu. Eyleme kurumlar flama ve dövizleriyle katıldı.

Eylemde okunan metni kısaltarak yayınlıyoruz:

“Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin üçüncü günündeyiz. Havadan ve karadan saldırılar aralıksız devam ederken çok sayıda can kaybının olduğu yerleşim yerlerinin yıkıldığı bir süreci yaşıyoruz. Emperyalistler arasında artan hegemonik güç savaşları ve silahlanma yarışı Ukrayna krizi şeklinde lanse edilerek bir savaşa dönüştürülmüştür. …

ABD emperyalizminin ve yerli işbirlikçilerinin kendi çıkarları doğrultusunda çıkarılan savaşlar halklara ölüm, zulüm, yoksulluk getirmektedir. Rus emperyalizminin ve NATO’nun yayılmacı ve işgal politikalarının bir sonucu olarak Ukrayna hedef alınmıştır. Savaş, Ukrayna’ya kimin hâkim olacağıyla ilgilidir. Emperyalist çıkarlar, yayılmacı ve sömürgeci hevesler savaşla sonuçlanmıştır. Kapitalist emperyalist sistem yıkılmadıkça kan ve gözyaşı dinmeyecektir”

“Savaşı durdurmak için geç değildir. Rusya işgalden vazgeçmeli, saldırılarını durdurmalı ve halkların kendi geleceğine kendilerinin karar vereceği olanaklar yaratılmalıdır.

NATO başta olmak üzere askeri paktlar dağıtılmalı, başka ülkelerdeki askeri varlıklar sonlandırılmalıdır. Bu kapsamda Ukrayna’daki tüm yabancı güçler geri çekilmelidir.

Ülkemizde ve dünyada savaşa, silahlanmaya ayrılan kaynaklar kamusal hizmetlere, insan onuruna yaraşır bir yaşam için kullanılmalıdır.

Savaş çığırtkanlarına, savaştan nemalanmak, kendi baskı politikalarına yeni bir gerekçe yaratmak isteyenlere taviz verilmemelidir.

…Bir kez daha altını çizerek belirtiyoruz; Savaşa derhal son verilmeli, gecikmeksizin barış sağlanmalıdır.”

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …