Berkin Elvan mezarı başında anıldı

Haziran Ayaklanması sırasında Okmeydanı’nda polisin hedef gözeterek katlettiği Berkin Elvan, ölümünün 8. yılında mezarı başında anıldı. Berkin, vurulduğu sırada 14 yaşındaydı. Aylarca komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 günü yaşamını yitirerek şehit düştü.

Taksim Dayanışması ve ailesinin çağrısıyla Feriköy Mezarlığı’nda yapılan anma, saygı duruşuyla başladı. Berkin’in annesi Gülsüm Elvan, yaptığı konuşmada katilleri tanıdıklarını, hiçbir çocuk ölmesin diye mücadele yürüttüklerini, katillerden hesap soruncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti, “anayasayı tanımayanı, adaleti tanımayanı biz tanıştırırız” dedi. Baba Sami Elvan ise, katil polis Fatih Dalgalı’nın başta müebbet hapisle yargılanmasına rağmen, şu anda dışarıda olduğunu söyledi. “Bizim çocuğumuzu vuranlar içeride değil, ama eşim ve ben hakaretten yargılanıyoruz. Çocuğumuzun vurulması için emir veren herkesin yargılanması için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Ailenin avukatı Çiğdem Akbulut, yargılanan polisin hala polisliğe devam ettiğini belirterek, “sadece sanık polisin değil, dönemin valisi, il emniyet müdürü, içişleri bakanı ve dönemin ’emri ben verdim’ diyen başbakanı yargılanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Anmada Grup Yorum Berkin için bestelediği “Uyan Berkin” türküsünü söyledi. Ardından Berkin’in mezarına karanfiller bırakıldı. Anma atılan sloganlarla bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da Buruk Mezarlığı’ndaki mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.

İhtilalci komünistlerin ilk şehidi: AZMİ AKAN

Azmi Akan, 18 Nisan 1979’da Adana’da katledildi. Sezai Ekinci komutasında TİKB askeri komitesi, gözaltına alınan …