Seyhan Belediyesi işçilerinin yanındayız!

“İşçi Emekçi Birliği”nin Seyhan Belediyesi’nde yaşanan gelişmelere ilişkin hazırladığı duyuruyu yayınlıyoruz:

GREV KARARINI BELEDİYE TANIYACAK SENDİKA UYGULAYACAK!

Seyhan işçilerinin yanındayız!

Seyhan Belediyesi işçileri, TİS’te arabulucu sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine 21 Şubat günü grev kararı aldı. Seyhan Belediyesi işçilere dayattığı 5400 TL’lik ücret ile bir sonraki TİS sürecine kadar konuyu kapatmak istiyor. Ancak işçiler en az 6000 TL ücret 52 günlük tediye ve her işçi gibi, iyileştirilmiş sosyal haklar istiyor. Belediye yönetimi, hakları için grev kararı alan işçilerin yerlerini değiştirerek baskı ile grev kırıcılığı yapmaya çalışıyor. Bu yanlıştan derhal vazgeçin.

Adana Genel-İş yönetimi ise işçilerin iradesiyle alınan grev kararını uygulamaya koymuyor. İşçi temsilcilerinin soruları, hareket planı ve yapmak istedikleri sürekli erteleniyor. Üstelik işçileri grev kararını kırmaya yönelik mesajların atıldığı ise kamuoyuna yansıdı. Sendikaların esas sahibi işçiler, grev kararını uygulayamaz hale getiriliyor. Sendikal zeminde taban inisiyatifini yok sayan bu tutumdan derhal vazgeçilmesi gerekir.

Bugün ülkenin dört bir yanında işçilerin yürüttüğü ücret kavgası, işçilerin kapitalist düzeninin karşısında kazandığı deneyimdir. Bugün hakkımızı almak için elbette sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ancak yarınımızı kurmak için hem Seyhan Belediyesi işçileri hem de tüm işçiler, mücadeleye sıkı sıkı sarılmaya devam edelim.

Grev kararı alan, her türlü zorluğun karşısında iradesine ve haklarına sahip çıkan Seyhan Belediyesi işçilerinin yanındayız.

İŞÇİ EMEKÇİ BİRLİĞİ

Birleşik İşçi Hareketi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik İşçi Kurultayı, Birleşik İşçi Zemini (BİZ), DEV-TEKSTİL, Devrimci İşçiler, Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER), Emekçi Hareket Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, İstanbul KHK’lılar Platformu, İşçinin Kendi Partisi, İşçi Hareketi Koordinasyonu, Kaldıraç, Komünist İşçi Hareketi (Söz ve Eylem Dergisi), Kırmızı Gazete, Proleter Devrimci Duruş, SODAP, Tüm Otomotiv Metal İşçileri Sendikası, Yeni Dünya İçin Çağrı, 4. Vardiya İşçi Dayanışması

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …