Samsun’da KESK’in bölge mitingi yapıldı

KESK 19 Mart günü Samsun’da, çevre illerin katılımıyla “İşsizliğe, Yoksulluğa, Zamlara Karşı Alanlardayız” mitingi gerçekleştirdi.

Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat ve Trabzon’dan gelen KESK üyeleri İstasyon Mahallesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler. Mitinge sendikalar, siyasi partiler ve dernekler de katıldı. Açılış konuşmasını KESK Samsun Şubeler Platformu dönem sözcüsü yaptı. Mitingdeki konuşmalarda “Krizleri, savaşları biz yaratmadık, faturasını da biz ödemeyeceğiz” denildi.

Uzun zamandır kayda değer bir etkinlik göstermeyen, bu yanıyla da üyelerinin büyük tepkisini çeken KESK, geçtiğimiz Aralık ayında İstanbul ve Ankara’da, ardından Samsun’da yaptığı bu mitinglerle toparlanma çabasına girmiş görünüyor.

 

Memur-Sen’in KESK panelinde ne işi var

KESK’in 26 Mart günü Ankara’da gerçekleştireceğini duyurduğu panel ise büyük tepki topladı. Panele konuşmacı olarak Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’un da katılacağının duyulması üzerine, KESK üyeleri duruma tepki gösterdiler.

Memur-Sen’in doğrudan AKP işbirlikçisi bir sendika. İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıktığı, hatta “kadına yönelik şiddet abartılıyor” diye açıklamalar yaptığı; kamu emekçilerinin eylemlerinde eylem kırıcı bir rol üstlendiği; TİS masasında memurları açıkça sattığı biliniyor. Keza KESK üyesi kamu emekçilerinin KHK’larla ihraç edilmesi sürecinde listelerin Memur-Sen ile birlikte yapıldığı da düşünülüyor.

Yıllarca ILO düzeyinde Memur-Sen için şerh koyan KESK’in, bu panelde aynı masaya oturmayı kabul etmesi büyük bir hatadır; bu hatadan hızla dönülmelidir. Benzer biçimde Türk-iş’in temsilcisinin de bu panelde yeri yoktur. KESK, AKP yandaşı ve işbirlikçisi bu sendikalarla aynı kürsüyü paylaşmakla, en başta kendi üyelerine ve kendi geçmişine saygısızlık yapmaktadır.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …