Gezi’yi yargılamaya gücünüz yetmez

25 Nisan’da açıklanan Gezi Davası kararı sokaklarda protesto edildi. Eylemlerde “Gezi’yi yargılayamazsınız” diyen çok sayıda kişi biraraya geldi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Antalya, Samsun, Eskişehir, Zonguldak, Mardin, Van başta olmak üzere birçok yerde gerçekleşen eylemlerde Gezi İsyanı’nın hala canlılığını koruduğu ortaya çıktı.

İstanbul’da kitle Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla TMMOB binası önünde toplandı. Eylem saati olarak belirlenen 19’dan saatler önce bina önünde toplanmaya başlayan kitle sloganlar attı, marşlar söyledi. Polis İstiklal Caddesi’ni ablukaya alırken, binlerce kişi sokağı doldurdu. Eylemde “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Gezi şehitleri ölümsüzdür”, “Katil devlet hesap verecek”, “Hırsız katil Erdoğan” sloganları atıldı. Yapılan basın açıklamasında ise Gezi’yi kimsenin yargılamaya gücünün yetmeyeceği vurgulandı. Bu yargılamayı yapanların er ya da geç hesap vereceği ve Gezi’yi kirletemeyeceğine değinildi.

Basın açıklamasının ardından Cihangir ve İstiklal Caddesi yönüne dağılan ve sloganlarla yürüyen kitleye polis tarafından saldırı gerçekleşti. Bu saldırılar sırasında onlarca kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sabah saatlerinde serbest bırakıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …