Artvin’de 1 Mayıs mitinginde katılım sınırlıydı

1 Mayıs sabahı ilk kutlamayı sabahın erken saatlerinde Şavşat’ta, hasta olan bir devrimci öğretmeni evinde ziyaret ederek gerçekleştirdik. 1 Mayıs marşını söylediğimiz ziyaret sonrasında, Artvin’deki mitinge katılmak üzere yola çıktık.

Artvin’de yürüyüş saat 12.00’de başladı. Belediyenin önündeki parkta toplanan kitle, kortej oluşturarak sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı. Biz de yürüyüşe, dört ustanın resimlerinin bulunduğu pankartımızla ve flamalarımızla katıldık. Kortejimiz coşkulu biçimde sloganlarla, marşlarla yürüdü. Mitingde hayat pahalılığını ve AKP’yi teşhir eden sloganlar atıldı.

Bu yıl 1 Mayıs çalışmaları da, 1 Mayıs mitingi de geçmişteki mitinglerden daha zayıf oldu. İçerik olarak miting reformist bir havada geçti. DİSK adına yapılan konuşmada uzun uzun hayat pahalılığı, zamlar, EYT gibi bir çok konuda eleştiriler sıralanıp, konuşma seçimlere bağlanınca PDD kortejinden “Kurtuluş devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” sloganı yükseldi; bu oldukça anlamlı oldu.

Diğer taraftan mitinge katılım da düşük olmuştu. Bazı kurumların Hopa’daki mitinge katılma kararı almış olması, bunun nedenlerinden biriydi. Pandeminin yarattığı rehavet ortamından ve bayram tatiliyle 1 Mayıs’ın birleşmiş olmasından dolayı kitlenin katılımı da sınırlı kaldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …