Taksim’de 1 Mayıs gözaltıları…

Egemen sınıflar ve reformistler hangi demagojileri kullanırsa kullansın, Taksim “1 Mayıs Alanı”dır ve her koşulda 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamayı hedefleyenler, Taksim kararlılığını ortaya koyanlar olur. Bu yıl da öyle oldu. Taksim hedefli pek çok eylem yapıldı, 200’e yakın kişi polis saldırısıyla gözaltına alındı.

1 Mayıs sabahının erken saatlerinden itibaren, Proleter Devrimci Duruş, Mücadele Birliği, Birleşik Mücadele Güçleri, TÖP, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Komiteleri, DGD-Sen, Umut-Sen, Halkevleri, Nakliyat-iş, Halk Cephesi, Devrimci Hareket, HKP, İnşaat-iş, Emeğin Gücü, Enerji-Sen, Tıp Öğrencileri Koordinasyonu, Kafe ve Bar Çalışanları Taksim’e açılan sokaklara, caddelere çıktılar.

Elmadağ, Osmanbey, Tarlabaşı, Mecidiyeköy, Kurtuluş ve Beşiktaş eylem alanları oldu. “Yaşasın 1 Mayıs! Bıji Yek Gulan”, “Taksim kızıldır kızıl kalacak”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları bir çok defa tekrar tekrar farklı noktalardan yükseldi.

Polis bu eylemlere vahşice saldırdı, işkenceyle gözaltına aldı ve gözaltındakilere ters kelepçe takıldı. Gözaltı otobüsünde ve hastanede işkence ve tacizler devam etti.

Gözaltına alınanlar ertesi gün serbest bırakıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …