Aysel Tuğluk ve hasta tutsaklara özgürlük!

HDP milletvekillerinden Aysel Tuğluk 2016 yılından beri tutukludur ve 10 yıl hapis cezası verilmiştir. Aysel Tuğluk’un Demans hastalığına yakalandığı hastane raporuyla belgelenmiş olmasına rağmen tahliye edilmiyor.

Aysel Tuğluk hakkında Kocaeli Adli Tıp Kurumu da “cezaevinde kalamaz” raporu verdi. Fakat Adalet Bakanlığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nu devreye sokarak bu raporu yok saydı ve raporu “cezaevinde kalabilir” olarak değiştirildi.

Tuğluk’un ağır hafıza kaybına ve kendi yaşantısını idame ettiremez durumuna rağmen tahliye edilmemesi, devletin tutsakları cezaevinde katletme politikasının bir devamıdır.

Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine faşistler saldırmış ve cenaze Ankara’dan Dersim’e taşınmıştı. O sırada tutuklu olan Aysel Tuğluk, Ankara’daki cenazeye getirildi fakat Dersim’e götürülmedi. Saldırı sonrası cezaevine yeniden getirildiğinde hücreye konuldu. Tek başına hücrede bırakılması, yaşadığı psikolojik sıkıntıyı daha da arttırdı ve hastalanmasına neden oldu. Hücre tipi cezaevleri, tutsakları hem fiziki hem psikolojik olarak hasta ediyor.

Aysel Tuğluk şahsında “hasta tutsaklara özgürlük” şiarı yükseltilmeli ve bir kampanyaya dönüştürülmelidir. Cezaevlerinden işkence çığlıklarının yükselmesine, yeni tabutların çıkmasına daha fazla izin verilmemelidir. Devrimci, demokrat tüm kurumları bu doğrultuda birleşik mücadeleye çağırıyoruz.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …