EnerjiSA’da direniş sürüyor

İşten atılan ve 4 hafta boyunca Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde direnen EnerjiSA işçileri, direnişlerini İstanbul’a taşıdılar. Ankara’dan yürümeye başlayan işçiler, 24 Nisan günü Eskişehir Ulus Anıtı önünde, 25 Nisan günü Bursa Kent Meydanı’nda, 26 Nisan günü İzmit’te İnsan Hakları Parkı’nda eylem yaptıktan sonra 27 Nisan günü İstanbul’da Sabancı Center önüne geldiler. Polis barikatlarına rağmen Sabancı Center’e ulaşan işçiler, burada basın açıklaması yaptılar.

Sabancı Holding’e bağlı EnerjiSA’nın işlettiği Başkent Elektrik’te çalışan 20’den fazla işçi, Kasım 2021’den itibaren aralıklarla işten çıkarılmıştı. Çıkarılan işçilerin arasında, DİSK’e bağlı Enerji-Sen’in işyeri temsilcileri de vardı. İşçiler, 10 yıldan uzun süredir burada çalışıyordu. Özellikle son dönemlerde üstüste fazla mesaiye bırakılmış, afet bölgelerinde çalışmaya gönderilmişlerdi. Sonra da “kendilerine uygun pozisyon olmadığı” bahanesiyle işten atılmışlardı. Aslılnda atılma gerekçeleri, sarı sendikaya karşı verdikleri mücadeleydi. İşyerinde örgütlü olan Tes-iş sendikası 2021 Temmuzu’ndaki TİS döneminde uzlaşmacı davranınca, işçiler DİSK/Enerji-Sen’de örgütlenmeye başlamıştı. Patron ise, Tes-iş işbirliği ile, bu sürece önderlik eden işçileri işten çıkardı. Üstelik atılan işçilerin 7’si Enerji-sen’de, diğerleri halen Tes-iş’te örgütlü olmasına rağmen, Tes-iş bu işçiler için herhangi bir girişimde bulunmadı.

İşçiler, atılan işçilerin geri alınması ve işten çıkarmaların durdurulmasını istiyorlar.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma

24 Mart 1983’te Sefaköy direnişi içinde ölümsüzleşen Mehmet Ali Doğan’ın mezarı başında anma yapıldı. Anma …