EnerjiSA işçileri gözaltına alındı

İstanbul Levent’te bulunan Sabancı Holding önünde eylem yapan, DİSK Enerji-sen üyesi enerji işçileri ve dayanışmaya gelen 29 kişi işkenceyle gözaltına alındı.

İşten atıldıkları için direnişte olan EnerjiSA işçileri, 3 Haziran günü direnişlerinin 68. gününde Sabancı Holding önünde yapmak istedikleri eylemde gözaltına alındılar. Pankart açarak sloganlarla Sabancı Holding binasına yürüyen işçilerin önü polisler tarafından kesildi. Kitle kararlı bir şekilde polis barikatını zorlayarak holding binasına yürümek istedi. Yürüyüşe izin vermeyen polis, eylemcilerin etrafını çevirerek ablukaya aldı, gözaltı yapmaya başladı. Gözaltılara karşı militan bir tavır sergilendi. Enerji-Sen üyesi işçilerin yanısıra, dayanışma için orada olan PDD, DGD-SEN, İnşaat-İş, Limter-İş, TEHİS, Sosyal-İş,TİP, TÖP, İŞÇİ EMEKÇİ BİRLİGİ ve HALKEVLERİ yöneticileri ve temsilcileri darp edilerek ters kelepçe takılarak işkence edilerek gözaltına alındı. İşkence gözaltı araçlarında da bir süre devam etti. Gözaltına alınanlar önce hastaneye, oradan da Vatan Emniyete götürüldü.

Eylemciler gözaltı araçlarında hastaneye marşlar söyleyerek gittiler, hastanede muayene esnasında işten atılan enerji işçileri koridorlarda bekleyen insanlara, haksız yere işten atıldıklarını, direnişte olduklarını, neden gözaltına alındıklarını anlattılar. Karşılığında kitlenin desteğini de aldılar. Gözaltına alınanlardan 24’ü akşam geç saatlerde serbest bırakılırken 5’i savcılığa çıkarılma üzere gözaltında tutuldu.

* * *

İşçiler, EnerjiSA’ya bağlı Başkent Elektrik’te çalışırken işbirlikçi Tes-İş sendikasından istifa ederek DİSK Enerji-Sen’e üye olmuşlar, bu nedenle işten atılmışlardı. İşçiler 10 Mayıs günü eylemlerini İstanbul’a Sabancı Kuleleri önüne taşıdılar, burada oturma eylemi başlattılar.

Yaklaşık iki hafta süren oturma eylemi, 25 Mayıs’tan itibaren polisin saldırısı ve gözaltı ile sonuçlanmaya başladı. Polis, Beşiktaş Kaymakamlığı’nın “Sabancı Center çevresinde eylem yapılmasını yasaklayan” bir karar aldığını, bu nedenle eylem yapamayacaklarını söyleyerek işçileri engelliyor. Böylece kaymakamıyla-polisiyle devletin bütün gücünü patronları korumak için kullandığı bir kere daha açıkça ortaya çıkıyor.

Buna rağmen işçiler, kararlılıkla Sabancı Kuleleri önüne gitmeye çalışıyorlar. Son olarak 3 Haziran günü polis saldırısıyla gözaltına alınan işçiler, işe geri dönünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtiyorlar.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …