Pressan ve Sinbo’ya direniş ziyareti

İşçi Emekçi Birliği, direnişte olan Pressan ve Sinbo işçilerini ziyaret etti.

7 Haziran günü yapılan ziyarette, önce Kıraç’ta bulunan Pressan, ardından Haramidere Sanayi’de bulunan Sinbo işçisi ile buluşuldu. İşçilerin yanına “Atılan işçiler geri alınsın! Yaşasın sınıf dayanışması” yazılı İşçi Emekçi Birliği imzalı pankartla gidildi. Sloganlar atılar, konuşmalar yapılarak Pressan fabrika kapısının önüne yürüyüş yapıldı. Vardiya çıkışı, işten çıkan işçilere seslenildi. İşten atılan işçiler, TOMİS (Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası) yöneticisi ve İşçi Emekçi Birliği adına yapılan konuşmalarda, işçiler örgütlenmeye çağrıldı.

Ardınan Sinbo önüne gidildi. Sinbo fabrikasında da işten çıkan işçilere, benzer konuşmalar yapıldı, işçiler örgütlenmeye çağrıldı. İşten atılan işçiler, sendikalı olarak işe geri dönene kadar direnişin devam edeceği belirtilerek eylem sonlandırıldı.

Pressan’da 2 işçi, Sinbo’da 1 işçi işten atıldı. Her iki fabrikada da işçiler, TOMİS sendikasına üye oldukları için işten atıldılar. Pressan direnişi 16. gününde, Sinbo ise 5. gününde. Direniş kararlılıkla devam ediyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …