Gazetecilik suç değildir!

Diyarbakır’da 8 Haziran günü gazetecilere dönük olarak başlatılan operasyonda 20’si gazeteci 21 kişi gözaltına alındı. 8 günlük gözaltı süresinin ardından 16 Haziran günü 16’sı tutuklandı. Tutuklananların ismi şöyle:

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Xwebûn Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, JİNNEWS Müdürü Safiye Alagaş, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Abdurrahman Öncü, Lezgin Akdeniz.

23 Haziran günü Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu ve Dicle-Fırat Gazeteciler Derneği’nin çağrısıyla, tutuklanan gazetecilerin bırakılması için Şişhane Meydanı’nda bir eylem gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada şunlar söylendi:

“Asılsız, dayanaksız iddialarla, mizansen kurgularla yapılan bu operasyon apaçık ortadadır. Hedef alınan sadece arkadaşlarımız değildir, onların özgürlükleri ve gazetecilikleri, gazeteciliğin kendisi değildir! Çok daha fazlasıdır aslında. Bugün varlığı inkar edilen, her türlü baskı ve zora maruz kalan ve buna karşı mücadele yürüten Kürt halkının, ezilen, ötekileştirilen tüm inanç ve halkların, kadınların, çocukların, ekolojistlerin, gençlerin sesinin kısılmasıdır, duyulmamasıdır hedeflenen! … Arkadaşlarımızı geri alana kadar, basının özgürlüğü sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Susmayacağız!”

Eyleme DİSK Basın İş de destek verdi. Aynı kurumların 5 Temmuz günü Ankara’da yapmak istedikleri eylem ise, polis saldırısına maruz kaldı. Polis, seslerini duyurmaya çalışan gazetecilere saldırarak dağıttı.

Gazetecilik suç değildir! Tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır.

Bunlara da bakabilirsiniz

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …