Ağaç AŞ işçileri direnişe başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Ağaç AŞ’de çalışan yüzlerce işçi Büyükşehir Belediyesi önünde direnişe başladı.

İşçiler 13 Haziran günü depolarda toplanarak eylem başlattılar. Buradan Büyükşehir Belediyesinin önüne geçtiler. Öğle saatinde eylemin nedenini ve taleplerini içeren bir açıklama yaptılar. Yapılan açıklamaya PDD, Kaldıraç, Sosyal-iş, Limter-iş, Dev Turizm-iş, Dev Tekstil-iş, ESP ve EHP katıldı. İşçiler talepleri kabul edilene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirti. Gecede bekleyişlerini sürdürdüler.

İşçiler kışın kar, yağmur, soğuğunda, yazın kavurucu sıcaklığında parklarda yol kenarlarında çalışıyorlar. Çalışma koşulları çok ağır, ücretleri düşük, sosyal hakları yok denecek kadar az; üstelik idari baskılarla karşı karşıya kalıyorlar. Bu nedenle işçiler, haklarını alabilmek için DİSK’e bağlı Birleşik Tarım Orman  Sendikası’nda (BTO-SEN) örgütlendi. Buna karşılık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Ağaç AŞ (İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri ve Hayvanat Bahçesi İşletmeciliği San. ve Tic. AŞ) yönetimi, BTO-Sen’e üye olan işçileri, istifa ederek sarı sendika olan Türk-İş’e üye olmaya zorluyor. Bu dayatmayı kabul etmeyen işçiler, işten atılma saldırısıyla karşı karşıya kaldılar; 130’dan fazla işçi işten atıldı.

İşçiler taleplerinin karşılanması için toplu iş sözleşmesinin bir an önce imzalanmasını, idari uygulamaların kaldırılmasını, atılan işçilerin geri alınmasını, baskı uygulayan amirlere yaptırım uygulanmasını istiyorlar. Hiçbir baskının kendilerini yıldıramayacağını söyleyen işçiler, kararlılıkla direneceklerini ifade ediyorlar.

Bunlara da bakabilirsiniz

Birgün gazetesi internet gazetecileri gözaltında

Birgün gazetesinin internet sitesi yayın koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ile sorumlu yazı işleri …

İstanbul’da Makbule Berktaş kitabı için tanıtım etkinliği

Makbule Berktaş, çocukları için mücadeleye atılan, sonrasında “tüm devrimcilerin anası” olmayı başaran bir hak ve …

1-2-3! Sesimi duyan var mı?

Zaman dursa, hüznümün ortasında… Dursa, çığlığın en derin noktasında… Öfkemin en yıkıcı yerinde, yeniden başlasa… …