15-16 Haziran’ın yıldönümünde Kadıköy’de eylem

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’nin 52. yılında İşçi-Emekçi Birliği Kadıköy’de eylem yaptı. 16 Haziran günü saat 19.30’da İskele Meydanı’nda saygı duruşuyla başlayan eylemde, direnişte olan işçiler konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Ağaç-AŞ’de beş yıllık sözleşme ve düşük ücret dayatmasına, işten atmalara karşı direnen ve kazanan işçiler, Yemeksepeti işçisi, Sinbo işçisi, İmece üyesi ev işçisi konuştu; ayrıca KHK’lılar Platformu adına açıklama yapıldı. Eyleme mesaj gönderen Hakmar ve Kayı işçilerinin sözleri okundu. HDP milletvekili Musa Piroğlu, Temel Demirer konuşma yaptı.

Son olarak Birlik adına basın açıklaması okundu. Konuşmalarda ve açıklamada 15-16 Haziran direnişinin sermayeye ve sisteme karşı bir başkaldırı olduğu, bugün için ne yapılması gerektiğini gösterdiği vurgulandı. Bugünkü koşulların da yeni 15-16 Haziran’ları yaratacağı ve onu da aşarak ilerleyeceği söylenirken, işçilerin ve emekçilerin örgütlenmekten ve birleşmekten başka şansı olmadığına değinildi.

Kurumlar eyleme flamaları ve dövizleriyle katıldı. Halayların çekilmesinin ardından eylem sona erdi.

 

Kaldıraç, 15-16 Haziran etkinliği düzenledi

Kaldıraç dergisi 18 Haziran günü Mecidiyeköy-Profilo AVM’de 15-16 Haziran etkinliği düzenledi. Etkinlikte direnişteki işçilerin ve mücadeleci-bağımsız sendikaların konuşmaları coşkuyla alkışlandı, sloganlarla desteklendi. Sinevizyon gösterisinin de yapıldığı etkinliğe, Proleter Devrimci Duruş dergisi de mesajıyla katıldı. Etkinlik, Pınar Aydınlar’ın müzik dinletisiyle sona erdi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …