Ulaş Alankuş’un cenazesi kaçırıldı

Ağrı kırsalında ölümsüzleşen MLKP ve HBDH (Halkların Birleşik Devrim Hareketi) gerillası Ulaş Alankuş’un cenazesi polis tarafından kaçırıldı ve her aşamada polis saldırısı gerçekleşti.

Alankuş’un cenaze töreni için 9 Ağustos günü Gazi Cemevi’nde saat 14’te toplanılacaktı. Ancak sabah saatlerinden itibaren mahalleyi ablukaya alan polis, cenazenin Cemevi’nde yıkanmasına izin vermedi; cenaze aracının önünü kesti ve cenazeyi mezarlığa kaçırdı. Avukatların, cenaze ile ilgili herhangi bir yasak kararı olmadığını hatırlatmalarına rağmen, polisler mezarlığa sadece aile yakınlarının girmesine izin verdi. Mezarlıkta portatif gasilhane kuruldu. Ailenin yaptığı törende, Alankuş’un tabutuna kızıl bayrak serildi.

Mezarlıkta tören devam ederken, Gazi Cemevi’nde ve caddede toplananları ablukaya alan polis, 10’dan fazla kişiyi gözaltına aldı. Bekleyiş sırasında kitle “Ulaş Alankuş ölümsüzdür”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganlarını attı.

Alankuş için ESP ve BMG tarafından 13 Ağustos’ta Gazi Mezarlığı’nda yapılmak istenen anmaya da polis saldırdı. Mezarlık girişinde ve Gazi Cemevi etrafında yığınak yapan polis 23 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 15’i aynı gün serbest bırakılırken, 7 kişi ise adli kontrol konularak serbest bırakıldı.

İzmir’de ESP il binasında aynı gün yapılmak istenen anmaya da polis baskını oldu ve 20’den fazla kişi gözaltına alındı.

1997 doğumlu olan Ulaş Alankuş, Suruç katliamında yaralanmış ve SGDF içinde faaliyet yürütmüş bir devrimciydi. 2016’da tutsak düşen Alankuş, tahliye olduktan sonra mücadeleye devam etmişti.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …