İşçi-Emekçi Birliği, ETF işçilerini ziyaret etti

İşçi Emekçi Birliği 48 gündür fabrika önünde direnişte olan ETF işçisiyle buluştu.

7 Eylül günü yapılan ziyarette direnişin durumu üzerine konuşuldu. Direniş yerinde İşçi Emekçi Birliği adına yapılan konuşmada: ETF işçisinin haklarının gasp edilmesinin tamamen organize planlı bir şekilde yapıldığı, İşçi Emekçi Birliği olarak ETF işçisiyle dayanışmaya devam edileceği söylendi. ETF işçileri de kendi yaşadıkları hak gasplarını ve direnişlerini anlattılar. Haklarını alana kadar direnişlerini sürdüreceklerini belirttiler. Konuşmalardan sonra direniş çadırında sohbetler yapıldı, halaylar çekildi.

ETF patronu en uzun 20 yıllık olmak üzere hiçbir işçinin kıdem ve ihbar tazminatını vermeden fabrikayı kapattı. İşçilerin Temmuz ayı maaşları dahi verilmedi. İşçiler fabrika önü direnişin yanı sıra ETF’ye iş veren uluslararası mağazaların önünde de eylem yaptılar, yapıyorlar. ETF patronu fabrikadan makinaları ve kumaşları çıkarmaya devam ediyor. Fabrikadan malların çıkarılmasını engellemeye çalışan işçiler, polislerle defalarca karşı karşıya geldiler, darp edildiler, göz altına alındılar. Makinaların ve malların bir kısmını polis desteğiyle kaçırmasına rağmen içeride daha kalan makine ve kumaş bulunmakta. İşçiler fabrika önünde bu malzemelerin de çıkarılmasını engellemeye çalışıyor.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …