Emekliler Dayanışma Sendikası’nın Adana toplantısı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle, Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Temsilciliği, yaşlılığın güvencesi olan emeklilik ve yaşlılığın sorunları üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Adana Ziraat Mühendisleri Odası’nın salonunda yapılan etkinlik, bir divan oluşumu ile başladı. YUSUF TEK, Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Temsilciliği üyesi şair RABİA SEMRA YÜCEL, Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Temsilciliği üyesi MELİHA DENİZ’den oluşan Divana YUSUF TEK başkanlık yaptı. Oluşturulan gündem etrafında konuşmacılara söz verildi. Seyhan Kent Konseyi Genç Yaşlı Meclisi Başkanı PERVİN BİLİR ilk konuşmacı olarak sunumu ile birlikte emekliler ve yaş almış insanların sorunları ve bu konuda dünya ve ülkemizdeki gelişmeleri, bu konuda Seyhan Belediyesi’nin çalışmalarını aktararak belediyenin pek çok projesinden sözetti. Bu projelerin Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Temsilciliği ile birlikte yürütülmesinin iyi olacağını ifade etti. Ve Seyhan Belediyesinin Dünya Sağlık Örgütü’ne başvurarak “yaşlı dostu kentler ” kategorisine girme çabasını anlattı. Ardından CHP 26.dönem Adana millet vekili İBRAHİM ÖZDİŞ söz aldı. Emeklilerin esas sorununun politik olduğunu, AKP’nin neo liberal politikalarının emeklileri mağdur ettiğini anlattı. Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Temsilcisi Nevin BERKTAŞ da önce Emekliler Dayanışma Sendikası Genel Merkez Yönetimi’nin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle gönderdiği mesajı okudu ve yaşlı dostu kentler, dinlenme evleri, bakım evleri ve yaş almış insanların hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaların yapılması taleplerini dile getirdi. Emeklilerle ilgili sendikaların, platform ve oluşumların birleşerek güçlü bir sendika kurması ve hakların gür bir sesle ifade edilmesi üzerinde durdu ve söyleşide en çok bu konu ilgi gördü. Kurum temsilcileri ve emekli örgütleri bu konuda bilgi verdi. Ayrıca emekli örgütlerinin birleşmesi görüşmelerine katılan HDK Emekliler-Yaşlılar Meclisi Adana Temsilcisi İSMAİL TEKİN birleşme konusunda bilgi verdi ve Emekliler Dayanışma Sendikası Adana Temsilciliği’nin Şube olma çalışmalarına güç vermek için üye olunması çağrısında bulundu.

Özellikle “sendikal birleşme ve güçlü çıkışlarla demokratik hak ve özgürlüklerimizi kazanma konusunda herkes elini taşın altına koymalıdır” fikri güç kazandı ve emeklilerin güvencesizliği ile mücadele etme sözü ile, toplantı bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …