DEVRİM KARTALI Remzi Basalak

Eser Adı: DEVRİM KARTALI Remzi Basalak

Derleyen: Şaban Budak

Yayınevi : Yediveren

Orijinal dil: Türkçe

Dizi Adı: Anı, Tarih

Türü : Biyografi

Cilt Bilgisi: Ciltli

Kağıt Bilgisi: Enzo

Basım Tarihi: Ekim 2022, İstanbul

Basım Bilgisi: 1. Basım

Sayfa Sayısı: 352

Kitap Boyutları: 19.5 x 13.5 cm

ISBN No: 9786057436931

Fiyatı: 200.00 TL

 

REMZİ BASALAK, İbrahim Kaypakkaya ve Mehmet Fatih Öktülmüş’ten sonra işkencede direnişin simgesi oldu. Masaya inen tekmesiyle, 12 Eylül döneminden kalan “teşhir masası” mizansenine son verdi, tarihe iz bıraktı. Ve Türkiye devrimci hareketinin sahiplendiği bir değer haline geldi.

Remzi’nin direnişi, “bilmiyorum”, “tanımıyorum”la sınırlı olmayan, işkencehaneyi işkencecilere dar eden, meydan okuyan bir direniştir. Sadece direnişiyle değil, yeraltı savaşında ustalığı, bilinçli-gönüllü disiplini, insan ilişkilerinde sıcaklığı ve özeni ile onu tanıyan herkeste derin izler bırakmıştır. Bugünün değil, geleceğin dünyasının, sosyalizmin insanıdır o. Bitmeyen enerjisi ve coşkusuyla, kendini aşmanın sembolüdür.

“Her insan yaşamı boyunca kendi heykelini yontar”. Remzi de kendi heykelini yontarak ilerledi ve muhteşem bir sanat eseri çıkardı sonunda.

O bir kartaldı. Devrim kartalı!

Yaralı ve kolları arkadan bağlı olduğu halde, polislerin üzerine yürürken, kanatlarını açmış havaya yükselen bir kartal gibiydi. Ve kendisini tanıyan-bilen herkesin gözünde hep öyle kaldı…

Bunlara da bakabilirsiniz

Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL

Eser Adı: Korona günlerinde Yaşamak da SINIFSAL Derleyen: Talat Sürer Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe …

AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ

Eser Adı: AKP’li yıllarda İŞÇİ-EMEKÇİ HAREKETİ Derleyen: Songül Kayabaşı Yayınevi : Yediveren Orijinal dil: Türkçe Dizi …

EKİM DEVRİMİ

Eser Adı: EKİM DEVRİMİ                       …