İşçi-Emekçi Birliği Kartal’da miting yaptı

Proleter Devrimci Duruş’un da bileşenlerinden olduğu İşçi Emekçi Birliği 16 Ekim’de Kartal’da “Artık Yeter, Emeğimiz ve Haklarımız için” şiarıyla miting düzenledi.

Kartal’da Başak Durağı’nda kortej oluşturan kurumlar alana “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne kazanacağız”, “Madencinin katili sermaye düzeni”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla yürüdü. 14.30’da kortejlerin alana ulaşmasıyla saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından mitingi düzenleyen İşçi Emekçi Birliği’nin metni okundu. Ardından direnişte olan işçiler sırasıyla konuşmalar yaptılar. Konuşmalarda örgütlenerek ve direnerek hakların kazanıldığına vurgu yapıldı. Kapitalist sistemin işçilere ve emekçilere baskı, sömürü ve yoksulluktan başka bir şey getirmediği, kurtuluşun devrimde ve sosyalizmde olduğu söylendi. Konuşmalar arasında sloganlar atıldı. Kadın ve gençlik örgütleri adına da ortak metinler okundu. Miting Grup Vardiya’nın söylediği türküler ve marşlarla son buldu.

Bunlara da bakabilirsiniz

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …

Azmi Akan ölüm yıldönümünde anıldı

Azmi Akan, ölüm yıldönümünde Adana’da mezarı başında yoldaşları tarafından anıldı.