Şebnem Korur Fincancı’ya destek eylemine polis saldırısı

Şebnem Korur Fincancı’nın 26 Ekim günü sabah saatlerinde gözaltına alınmasının ardından, bu saldırıyı protesto için eylemler yapıldı. İzmir, Van, Ankara, Amed, Adana, Dersim, Mersin, Bursa, Mardin, Aydın, Artvin’de gerçekleştirilen eylemlerde Fincancı’nın serbest bırakılması istendi.

İstanbul’da Emek Barış Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla yapılmak istenen eylem, Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Yasakla birlikte, Kadıköy’de Süreyya Operası önüne polis yığınağı yapıldı. Buna rağmen, saat 19’da yapılacak eylem için “Kadınlar Birlikte Güçlü” platformu bileşenleri toplandı. Polis, eylemin yapılacağı alana kitlenin girmesini engelledi. Ardından, saat 19.30’da eylem yapmak üzere çağrı yapan “Emek Barış Demokrasi Güçleri” bileşeni kurumlar toplanmaya başladı. Devletin engelleme çabası, kitlenin sloganlarıyla karşılandı. “Şebnem Hoca onurumuzdur”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Sloganların atılmasının ardından kitle polis tarafından ablukaya alındı. Abluka dışında kalanlar alkış ve sloganlarla eyleme devam edince, onlar da ablukaya alındı. Ardından polisin gözaltı saldırısı başladı. Gazeteciler de polisin saldırısına maruz kaldılar. Bunun üzerine Kadıköy’ün hemen her sokağa eylem alanına çevrildi. Yoğun polis kuşatmasına rağmen sloganlar ve alkışlı protestolar uzun süre devam etti. Eylemlere PDD okurları da katıldılar.

Kadıköy’de toplamda 57 kişi gözaltına alındı; gözaltındakiler gece geç saatlerde serbest bırakıldılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …