25 Kasım eylemlerine polis saldırdı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde yine devlet şiddeti vardı. İstanbul başta olmak üzere, birçok kentte yapılmak istenen ey­lemler yasaklandı; polis saldırısı sonucunda yüzlerce kadın gözaltına alındı.

İstanbul’da iki ayrı eylem örgütlendi. İlk eylem İstanbul Kadın Platformu’nun çağrısıyla 25 Kasım günü Taksim Tünel’deydi. Beyoğlu Kaymakamlığı tarafın­dan alınan yasak kararının ardından, Taksim ve çevresi polis tarafından abluka­ya alındı, sokaklar bariyerlerle kapatıldı, metro ve otobüs seferleri durduruldu, Kadıköy’den Taksim’e geçmek isteyenler de engellendi. Buna rağmen Tünel’de, Karaköy’de ve Haliç Metro duraklarında toplanan kadınlar, eylem yaptılar. Her gördüğü topluluğu ablukaya alan polis, eylemcilere vahşice saldırdı ve 300’e yakın kişiyi gözaltına aldı. TOMİS yöneticisi ve Sinbo Direnişçisi olan Dilbent Türker, gözaltına alınırken polisin uyguladığı şiddet sonucu ayağı kırıldı. Oto­büs içinde ve hastane gidiş-gelişlerinde de işkence devam etti. Gözaltındaki ka­dınlar gece geç saatlerde bırakılırken, başka ülke vatandaşı olan iki kadın sınır dışı edilmek için Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Yapılan itirazlar sonucu iki kadın da 2 Aralık’ta serbest bırakıldı.

İkinci eylem 27 Kasım’da Kadıköy’de İskele Meydanı’nda yapılmak istendi. Emekçi Kadınlar Der­neği, Kırmızı Gazete, Sosyalist Kadın Ha­reketi, FKF’li Kadın­lar, Kadın Meclisleri, Eşitlik, Özne Kadın İnisiyatifi, Kadınlar Direnişte ve LBTİQ+ Meclisleri tarafından çağrısı yapılan eylem öncesinde, Kadıköy Kaymakamlığı yasak kararını duyurdu. Buna rağ­men eylem için toplanan kadınlar, polis saldırısına uğradılar, gözaltına alındılar. Alınanların tümü akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Polis saldırısı, kurumların yaptıkları açıklamalarla protesto edildi. Ayrıca Çağlayan Adliyesi’nde suç duyurusu yapıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Öğretmen mülakatları emek gaspıdır

Milli Eğitim Bakanlığı 25 Ekim’de mülakat sonuçlarını açıkladı. Bir “müjde” olarak ise 20 bin sözleşmeli …

“ZAFER ne zaman gelecek bilmiyorum. Ama geleceğini biliyorum…”      

1800’lü yılların ilk yarısında, dünya, işçi direnişleri ve halk isyanlarıyla alev topu gibiydi. Bu ülkeler …

Ser verip sır vermeyen yiğit: İSMAİL GÖKHAN EDGE

İsmail Gökhan Edge, Diyarbakır işkencehanelerinde sır vermedi, ser verdi. O, 1953 yılında Eskişehir’de doğdu. İzmir …