Gökhan Yıldırım tekrar tutuklandı

“Adil yargılama” talebiyle cezaevinde ölüm orucu yapan Gökhan Yıldırım, tahliye edilmesinin ardından tekrar tutuklandı.

G. Yıldırım, 26 Eylül 2016’da, Esenyurt’ta gö­zaltına alınmış, 20 gün süren işkencenin ardından, “uyuşturucu satıcılarına karşı eylemler” gerekçe­siyle tutuklanmıştı. Yıldırım, 46.5 yıl hapis cezası almasının ardından, “adil yargılama” talebiyle 25 Aralık 2021 günü Tekirdağ Cezaevi’nde ölüm orucuna başladı. Gökhan Yıldırım, eylemin 255. günü olan 6 Eylül 2022’de, hakkında verilen “infaz erteleme” kararı ile tahliye edildi. Yine “adil yargı­lama” talebiyle ölüm orucu sürdürmekte olan İleri Kızılaltun 22 Eylül’de, Sibel Balaç ise 22 Ekim’de tahliye edildiler.

Tahliye öncesinde defalarca zorla müdahale tehdidiyle karşı karşıya kalan Yıldırım, Balaç ve Kı­zılaltun, tahliyelerinin ardından yaşadıklarına ilişkin basın açıklaması yaptılar.

Yıldırım, tahliyesinin üzerinden yaklaşık 2,5 ay geçtikten sonra, savcılığın “infaz erteleme kararı­nın kaldırılması” kararı ile, 22 Kasım günü Nurte­pe-Çayan Mahallesi’nde gözaltına alındı ve tekrar tutuklanarak Tekirdağ Hapishanesi’ne götürüldü. “Hapishanede kalamaz” yönündeki kararları hiçe sayan savcılık, İnfaz Hakimliği’nin yaptığı itirazı “toplum güvenliği” gerekçesini öne sürerek dikkate almadı.

Devletin keyfi gözaltı ve tutuklama saldırıları, delilsiz yargılama ve ceza yağdırmaları son bul­malı; “adil yargılama” talep eden Gökhan Yıldırım derhal serbest bırakılmalıdır.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …