Adana’da 19 Aralık katliamı etkinlikleri

19 Aralık katliamının üzerinden geçen 22 yıla varıncaya dek her yıl lanetlendi katliam. Bu yıl da protestolar sürdü. Adana’da aralarında Proleter Devrimci Duruş’un da bulunduğu dergi ve kurumlar iki gün süren etkinlikler yaptı.

17 Aralık saat 17.30’da Adana Seyhan HDP İlçe Binası’nda belgesel ve panel gerçekleşti. Önsöz TV’nin hazırladığı belgesel gösterimi ardından, Nevin Berktaş, Fatma Yıldırım, Adil Okay ve Bekir Sıtkı Keçeci’nin konuşmacı olarak katıldığı panel düzenlendi. Oldukça canlı geçen panelde, kapsamlı bir değerlendirme yapıldı ve günümüzde daha sıkı örgütlenmek konusu işlendi. Dinleyenlerle duygulu anlar yaşandı ve panel sonrası sıcak bir kucaklaşma oldu.

Ertesi gün, Büyükşehir Belediyesi’de saat 12.00 ve 14.00 arasında sergi ile, Dario Fo’nun yazdığı ve sanatçı Gülay Aksoy’un oynadığı “Ben Ulrike Bağırıyorum” adlı oyunu sahnelendi. Alman devrimcisi U. Mainhof’un hücredeki yaşamı ve katledilmesini anlatan oyun günümüz hücre politikasının özünü anlatması açısından oldukça anlamlı oldu. LMK’nin hazırladığı ve tamamını tutsakların çizdiği karikatürlerden oluşan sergi oldukça beğeni topladı. Ayrıca açılan stantta kitap, dergi ve kartlar sergilendi. Polisin baskısı da daha çok kitap ve dergilerimize dönük oldu. Masada duran arkadaşlarımızın kimlik yoklamasına tabi tutularak korku ve panik yaymak istendi. Belediye memurları üzerinde de baskı kurularak, devrimci sanata ve devrimci yayınlara olan tahammülsüzlükleri bir kez daha görülmüş oldu.

Etkinlik, katılanların programı beğenilerini ileterek ayrılmasıyla son buldu.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …