Paris’te yine Kürt hareketine dönük katliam

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne ve çevredeki Kürt esnafa dönük silahlı saldırı, doğrudan 9 Ocak 2013 günü yine Paris’te yaşanan, Kürt kadın önderlerine dönük katliamı hatırlattı.

Fransız yetkililer, saldırının bireysel bir faşist saldırı olduğunu belirtiyorlar; oysa saldırganın bir yıl kadar önce Paris’te bir göçmen merkezine de saldırı gerçekleştirdiği, sonrasında serbest bırakıldığı, özel eğitilmiş biri olduğu ortaya çıktı.

Yanısıra, Kürt hareketinin yaptığı açıklamada, saldırıda yaşamını yitiren Evin’in (Emine Kara) özel olarak hedef seçildiği belirtiliyor. Tıpkı 9 Ocak katliamında olduğu gibi, burada da saldırgan doğrudan öldürme hedefiyle geliyor; ancak çevredekilerin müdahalesiyle katliamın daha da büyümesi durdurulabiliyor.

9 yıl önce gerçekleşen katliam, AKP yönetiminin Kürt halkına yönelik saldırılarının önemli bir parçasıydı. Bugün de Türkiye’de HDP’nin kapatılması tartışmaları yeniden yükseltilmişken; HDP’lilerin eylemlerine polis saldırıları, HDP il başkanını tokatlamaya kadar varmışken; TC ordusunun Suriye topraklarını işgal için pazarlıkları hız kazanmışken, Fransa’daki saldırı da bundan bağımsız düşünülemez.

Fransız devletinin, 9 Ocak 2013 katliamını tam olarak aydınlatmamış olması da bugünkü protesto eylemlerine saldırması da, katliamın suç ortağı olduğunu göstermektedir. 9 yıl önceki saldırı belirsizliğe terkedilince, katliamcılar cesaretlenmekte, yeni katliamlar için zemin oluşmaktadır.

Saldırı gerçekleştiği anda Paris başta olmak üzere Avrupa’nın pek çok kentinde kitlesel protesto gösterileri gerçekleştirildi. PDD’nin de katıldığı bu protestolarda katliam lanetlendi. 24 Aralık günü de Paris’in merkezi olan Republic Meydanı’nda büyük bir miting gerçekleştirilerek, bu katliam ve devletin pervasız saldırganlığı protesto edilecek.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …