İşçi-Emekçi Birliği’nin “Asgari değil insanca yaşam” kampanyası

İşçi-Emekçi Birliği bir ay boyunca “insanca yaşanacak ücret için mücadele edelim, ücretli kölelik düzenini yıkmak için birleşelim” şiarı doğrultusunda yürüttüğü çalışmayı başarıyla tamamlandı.

Bileşenler tarafından yapılan değerlendirmede; bir ay süren kampanya boyunca sokakta olmanın önemli olduğu, işçi ve emekçilere umut taşıdığı belirtildi.

Bu süreçte “asgari ücret” konusunda sokakta faaliyet yürüten asıl güç İEB oldu; sendikalar ise açıklamalar dışında bir eylem yapmadı. DİSK bile her yıl İstanbul İl Çalışma Müdürlüğü önünde yaptığı eylemi bu sene yapmadı.

İEB olarak Tophane’deki İstanbul İl Çalışma Müdürlüğü önü dahil, dört sokak eylemi gerçekleştirildi; direnişte ve grevde olan Ağaç Aş, Koç Üniversitesi Hastanesi ve Bekaert işçileri ziyaret edildi; metrobüs duraklarında, işçi havzalarında, semt pazarlarında, mahallelerde yaygın olarak yapılan bildiri dağıtımları da eylem şeklinde geçti.

Yapılan değerlendirmede, bütün bu olumluluklara rağmen eksik bulunan kısımlar da vardı: Bir önceki kampanyaya göre hazırlık ve eylemlere katılım daha zayıf geçmiş, coşku ve sahiplenme daha düşük kalmıştı.

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …

29 işçinin katledilmesi protesto edildi

İstanbul Gayrettepe’deki Masquerade Club’ta 2 Nisan’da çıkan yangında 29 işçi katledildi. Daha İliç’te yaşanan madenci …