MESS’e bağlı 11 fabrikada işçiler 23 Ocak’ta greve çıkacak

Birleşik Metal-iş sendikasının örgütlü olduğu MESS’e bağlı Schneider Enerji, Grid Solutions Enerji, Schneider Elektrik, Hitachi ve Arıtaş Kriyojenik fabrikalarında grev kararı alındı. Bu 5 işletmeye ait 11 fabrikada 6 Ekim 2022 tarihinde başlayan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için grev kararı alındı.

Birleşik Metal-iş sendikası yaptığı açıklamada, sözkonusu 11 fabrikada 2 bin işçinin greve çıkma kararı aldığını; 23 Ocak günü grevin başlayacağını duyurdu. Fabrikalar İstanbul, Kocaeli, Balıkesir-Bandırma ve Manisa’da bulunuyor.

Yasaya göre, işçilerin grev kararı almasının üzerinden geçen iki ay içinde herhangi bir gün greve başlanabilir. Sendikalar genel olarak, yasanın tanıdığı bu süreyi kullanmaya çalışır, bu süre içinde patronla bir uzlaşma zemini oluşturmaya çalışır, başaramadıkları koşulda greve başlarlar.

Ancak bu defa Birleşik Metal-iş sendikası, grev kararını MESS patronlarına 11 Ocak günü duyurduklarını, bu duyurudan sadece 12 gün sonra grevin başlayacağını açıkladı. Yoğun sömürü karşısında işçilerin öfkesinin ne kadar büyüdüğünün, tahammülsüzlüğünün ne kadar derinleştiğinin göstergesidir bu. Bu sınıfsal öfke, Bekaert’te “yasağa rağmen grev” yapılmasını sağlamıştı; şimdi de 11 metal fabrikasında, MESS patronlarıyla uzlaşma girişiminde bulunmadan grev başlatılıyor. Sınıf mücadelesinin ileriye akmakta olduğunun göstergesidir bu durum.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …