Deprem için yapılan eyleme polis saldırısı

İşçi Emekçi Birliği’nin “Deprem değil kapitalizm öldürür” sloganıyla Şişli’de bulunan Cevahir AVM önünde yapmak istediği eyleme polis saldırdı. Saldırıda 21 kişi gözaltına alındı.

13 Şubat günü saat 19’da yapılacak eylem öncesinde, Mecidiyeköy-Şişli bölgesi yoğun bir polis ablukasına alındı. Yoldan geçenlerin “savaş mı çıktı” diye soracağı kadar büyük, binlerce polisin bölgeyi kuşattığı bir ablukaydı bu. Deprem bölgelerinde arama-kurtarma faaliyetine insan göndermeyen, enkaz altındaki yüzbinlerce kişiyi ölüme terkeden, onbinlerce kişinin ölümüne neden olan devlet, bu durumu protesto etmek isteyenlere müdahale etmek için binlerce polisi seferber etmişti.

Buna rağmen İEB’liler, “Öldüren deprem değil kapitalizmdir! Dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim!” yazılı, İEB imzalı pankartı açarak Şişli yönünden yürümeye ve slogan atmaya başladılar. Cevahir AVM önüne geldiklerinde polis tarafından tamamen kuşatılan birlik üyeleri, burada da ajitasyon konuşmalarına devam ettiler. Polis darpederek 21 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltındakiler, gece yarısı serbest bırakıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

İstanbul’da 1 Mayıs direniş ve gözaltılarla

2024 1 Mayısı, İstanbul’da Taksim kararlılığının bir kez daha ortaya konduğu bir gün oldu. Sabah …

1 Mayıs Alanı Taksim’dir!

Proleter Devrimci Duruş okurları 1 Mayıs günü Okmeydanı SSK önünde 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi.

1 Mayıs Saraçhane’ye de Beşiktaş’a da sığmaz! 1 Mayıs’ta Taksim’e!

Günler, hatta haftalar öncesinden 2024 1 Mayıs’ında Taksim’e çıkma istemi, diğer yıllara oranla çok daha …