İstanbul’daki deprem protestolarına polis saldırısı

Depremde insanları enkaz altında bırakan devlet, protesto eylemlerine vahşice saldırıyor. “Hükümet istifa” sloganlarının stadlarda atılmasına büyük bir tepki gösteriyorlar.

İstanbul Emek, Demokrasi ve Barış Güçleri’nin 26 Şubat’ta Kadıköy’de yapmak istediği “Deprem değil rantçı düzeniniz öldürdü” şiarlı eylem, Kadıköy Kaymakamlığı tarafından “kamu güvenliği” gerekçesiyle yasaklandı. Saat 17’de Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılması planlanan eylem öncesi, İskele Meydanı başta olmak üzere Bahariye Caddesi ve etrafındaki sokaklara yığınak yapan polis, eylemcilere saldırdı. Ara sokaklarda toplanarak iskele meydanına yürümek isteyenler, polis saldırısı ile gözaltına alınırken, gazetecilerin çekim yapması da engellenmek istendi. Kadıköy’ün değişik sokaklarında “Deprem değil sistem öldürür”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı. Gözaltına alınan 85 kişi, gece geç saatlerde serbest bırakıldı.

Aynı gün saat 19’da ise TİP üyeleri Kızılay’ın çadır satmasını protesto etmek için, Kadıköy’deki TİP İstanbul Binası’ndan Kızılay Kadıköy Şubesi’ne yürümek istedi. “Hükümet istifa” sloganlarıyla il binasından çıkan TİP’lilere Süreyya Operası önünde polis saldırdı ve 150’ye yakın kişi gözaltına alındı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …