Gazi Direnişi 28. Yılında!

Gazi Direnişi’nin 28. yılında panel, yürüyüş ve mezarlık anması yapıldı. Proleter Devrimci Duruş’un bileşenlerinden olduğu 12 Mart Platformu, eyleme çağrı için günler öncesinden çalışmalara başladı. Bildiri dağıtımları ve ajitasyon konuşmaları yaptılar. PDD okurları da İstanbul’da semtlere Gazi Direnişi’nin afişlerini yaptı.

12 Mart günü sabahın erken saatlerinde yoğun polis ablukasına rağmen kitle Gazi Cemevi önünde toplandı. Gazi Mahallesi inanç kurumları, şehit aileleri, 12 Mart Platformu ve TAYAD’lı aileler tarafından düzenlenen eyleme katılım geçen yıllara göre daha yüksekti. Gazi Cemevi’nde sloganlarla Eski Postane’ye yüründü. Buradaki saygı duruşu ve basın açıklamasının ardından Gazi Mezarlığı’na gidildi. Mezarlıkta yapılan saygı duruşu ve basın açıklamasının ardından eylem bitirildi.

12 Mart Platformu da “Gazi’de düşene dövüşene bin selam! Gazi şehitleri ölümsüzdür” pankartıyla katıldı. Ayrıca BDSP, EHP, Devrimci Hareket, TİP de eyleme katıldılar. Yürüyüşte her kurum kendi flamalarını taşıdı, yürüşüş boyunca Gazi direnişine ve depreme dair sloganlar atıldı. PDD okurları Zeynep Poyraz’ın mezarı başında kısa bir anma yaptı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …