Newroz kutlamaları yapıldı

HDP tarafından “Her der Newroz, her dem Azadî” ve “Newroz ateşiyle özgürlüğe” sloganıyla düzenlenen Newroz kutlamalarına yüz binlerce kişi katıldı.

Amed, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Bursa, Hakkari, Mardin, Antalya, Iğdır, Muş, Bingöl, Şırnak, Batman, Van, Dersim, Siirt, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzurum, Bitlis, Muğla, Aydın, Kocaeli, Balıkesir, Denizli, Manisa, Çanakkale, Ağrı’da mitingler yapıldı. Mitinglerde konuşmalar genelde seçim odaklı gerçekleşirken, hapishanelerdeki tecrit politikalarını protesto eden sloganlar atıldı.

İstanbul, Hakkari, Amed, Kocaeli Newrozları’nda pankart ve flamaları bahane eden polisler kitleye gaz bombalarıyla saldırdı ve gözaltılar yaşandı. Polis saldırısına karşı özellikle Hakkari’de büyük bir direniş yaşandı. Yüzlerce kişi gözaltına alındı ve gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Suriye’de ise Afrin’de Newroz kutlaması yapanlara ateş açılması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’nin desteklediği cihatçı Ahrar el Şarkiye militanları sözlü saldırı yaptıkları Kürt ailelerinin karşı koyması üzerine ateş açtı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“3 Cisim Problemi” dizisi ne anlatıyor

Netflix’in yayınladığı “3 Cisim Problemi” adlı dizi üzerinden epeyce tartışma yürütüldü. Daha yayınlanmadan önce, “Game …

1 MAYIS’IN TARAFI OLAN TÜM GÜÇLERE ÇAĞRI

2024 1 Mayısı’na sayılı günler kaldı. Bu sene işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …