Taksim’de gözaltına alınanlar serbest bırakılsın!

Bu yıl bir kere daha Taksim Meydanı polis kuşatması altındaydı. Taksim’e açılan yollar bariyerlerle kapatılırken, ara sokaklara ve ana caddelere TOMA’lar, gözaltı araçları ve polis araçları konumlandırılmıştı. Taksim Meydanı’na çıkan hemen her sokak, polis tarafından işgal edilmişti.

Tüm bu baskı ve gözdağı çabaları da, devrimci-demokratların Taksim hedefini engellemeye yetmedi. Çok sayıda devrimci-demokrat, Taksim’i hedefleyen sloganlarla yürüyüşe geçti; polis saldırısına maruz kaldı, darp edilerek gözaltına alındı. Proleter Devrimci Duruş, Mücadele Birliği, Halkevleri, Devrimci Hareket, Devrimci Gençlik Dernekleri, Öğrenci Kolektifleri, Üniversiteli Feminist Kolektif, Halk Cephesi, Umut-sen, İnşaat-iş, DİSK Enerji-Sen, TÖP ve HKP üyeleri Taksim, Osmanbey ve Beşiktaş’tan yürüyüşe başlayarak Taksim hedeflerini ortaya koydular. Yaklaşık 200 kişinin bu eylemlerde gözaltına alındığı belirtiliyor.

Ayrıca Sarıgazi’de Sancaktepe Yerel Demokrasi Meclisi’nin çağrısıyla yapılan eyleme polis saldırdı, 2 kişi gözaltına alındı.

Maltepe miting alanında da Kaldıraç ve Partizan okurlarının taşıdığı Kaypakkaya flamaları polisin müdahalesine maruz kaldı; çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sadece eylemciler değil, eylemleri görüntülemeye çalışan gazeteciler de polisin saldırısına maruz kaldı. Taksim eylemlerini görüntülemeye çalışan gazeteciler Sultan Eylem Keleş, Gencer Keten, Bülent Kılıç ve Hazar Dost polis tarafından darp edildi; Zeynep Kuray ise gözaltına alındı.

Taksim 1 Mayıs alanıdır; yasaklanamaz! Bu nedenle Taksim için yapılan bütün eylemler meşrudur. Tüm gözaltılar bir an önce serbest bırakılmalıdır!

* * *

Gözaltına alınanlar, 2 Mayıs günü sabaha karşı serbest bırakıldılar.

Bunlara da bakabilirsiniz

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran afişler yapıldı

İstanbul’da işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’de olmaya çağıran, PDD ve DSB imzalı afiş ve …

Lezita işçileri direniyor

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita fabrikasında, Öz Gıda-İş Sendikası’na üye işçilerin direnişi sürüyor. Abalıoğlu Grup’a …

İran’ın İsrail’e saldırısı ne anlatıyor

İran 13 Nisan gecesi İsrail’e, en az 300 SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ve füze …