İşçi Emekçi Birliği direnişteki işçilerle buluştu

İşçi Emekçi Birliği grev ve direniş ziyaretleri yaptı. 16 Mayıs günü önce 9 gündür grevde olan İstanbul Kalkınma Ajansı işçilerini ziyaret etti, ardından 156 gündür direnişini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ağaç AŞ işçisi ile buluştu.

İstanbul Beyoğlu Odakule’de bulunan Tez Koop-iş üyesi İstanbul Kalkınma Ajansı çalışanları, patronun sıfır zam (işçilerin deyimiyle eksi zam) dayatmasına karşı greve çıktılar. 9. gününde ziyaret ettiğimiz işçilerle dayanışmada bulunduk. İşçi Emekçi Birliği adına yapılan konuşmada patronların saldırısı teşhir edildi, işçilerin haklı mücadelesinin yanında olduğu söylendi. İşçiler de neden greve gittiklerini ve grev sürecini anlatılar. Sendika yöneticisiyle yatığımız konuşmada, 47 işçi çalıştığını, önceki dönem toplu iş sözleşmesine yeni bir şey eklemeden aynı sözleşmenin imzalanmasını istediklerini, fakat patronun buna dahi yaklaşmadığını, patronun eksi zam dayattığını söyledi. Bundan dolayı grevde olduklarını belirtti.

Ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde direnişini sürdüren Ağaç AŞ işçisi Bilal Atan ile buluşuldu. Direniş üzerine konuşmalar yapıldı. Bilal Atan kendi direniş sürecini anlattı. Gelinen aşamada direniş ve dayanışma sayesinde kendisine işkenceyi organize eden kişinin işten atıldığını, diğer işkencecilerin de işten atılmasını ve işine geri dönmek istediğini belirtti.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kadıköy’de Maçoğlu için bildiri dağıtımı

Kadıköy Halk Dayanışması’nın Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun seçim kampanyasını, kendi materyallerimizle yürütmeye devam …

Kadıköy’de binlerce kişi Maçoğlu için yürüdü

Kadıköy Halk Dayanışması, 24 Mart Pazar günü Kadıköy’de halk yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, saat 16’dan …

Defne’de oylar Hizam’a!

Hatay-Defne’de Hizam Hasırcı’nın seçim çalışmasını PDD imzalı materyaller ile yürütüyoruz. “Rantçı değil, halkçı belediyecilik için …