Soylu’ya Gazi’de protesto

Gazi Mahallesi’ne 26 Mayıs günü oy istemek için giden Süleyman Soylu, halkın büyük tepkisi ile karşılaştı. Soylu’nun seçim otobüsünden yaptığı konuşmalar, öfkeyi daha da büyüttü.

Gazi’de zafer işareti yapan bir grupla karşılaşan Soylu, seçim otobüsünün içinden “PKK ile içiçe geçmişsiniz, onların işaretini yapıyorsunuz” diye bağırdı. Kitle Soylu’yu yuhalamaya başlayınca, PKK hakkında konuşmaya devam etti ve “Çocuklarınızı LGBT’den kurtardık” dedi. Kitlenin tepkisi büyüyünce polis kitleyi ablukaya aldı. Ancak bu, kalabalığı artırdı. Yüzlerce kişi İsmetpaşa Caddesi’nde “Hak, hukuk, adalet!”, “Hizbullah’ın itleri yıldıramaz bizleri!” sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Polisin saldırısı sonucunda, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mahalle halkı gözaltıları engellemek için polisle tartıştı.

Gazi Mahallesi bir kere daha direnişçi yüzünü göstermiş oldu. Oy istemek için Gazi’ye giden Soylu, hızla bölgeden ayrılmak zorunda kaldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

İsviçre’de Suruç anması

İsviçre’nin Basel kentinde Suruç katliamının 9. yıldönümü için yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş, ana caddelerden, şehrin en …

Suruç anmalarına polis saldırısı

Suruç Katliamı’nın 9. yılında birçok kentte anma yapıldı. SGDF’nin (Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu) çağrısıyla Kobane …

1 Mayıs tutsakları tahliye oldu

2024 1 Mayısı’nda Taksim hedefi ile direndikleri için tutuklanan ve 3 Mayıs’tan bu yana hapis …