AKP’nin seçim kutlamalarına semtlerde direniş

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, AKP’liler “kutlama” adı altında araç konvoyları gezdirerek, havaya ateş açarak terör estirmeye, muhalifler üzerinde baskı kurmaya çalıştılar. Onların bu saldırgan tutumlarına karşı, emekçi semtlerinden büyük tepki yükseldi.

Okmeydanı, Nurtepe, Sarıgazi, Gülsuyu, Gazi mahallelerinde toplanan kitle, AKP konvoylarının mahalleye girmesine izin vermedi. Sarıgazi’de polis, toplanan kitleye gaz bombalarıyla saldırdı. Nurtepe’de ise polis akrepleri uzun süre bekledi.

Ayrıca, kutlama yapan AKP konvoyunun yanından geçerken AKP bayrağını alarak yere fırlatan motosikletli, internette en çok paylaşılan ve beğenilen videolar arasına girdi.

Semtlerde ortaya çıkan bu tablo, seçim sonuçlarına ve yaratılmak istenen “yenilgi” havasına karşı en güzel cevaptı. Sandıkta kazanmak için her türden hileyi yapan AKP’ye karşı, asıl kazanımın sokaklarda olduğunu, bu kitleyi yıldıramayacağını gösterdi.

AKP’liler iki kişiyi öldürdü

Ordu’da İYİP üyesi Engin Kurt, “kutlama” adı altında terör estiren AKP’lilerle tartışırken kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Mersin’de ise başına “yorgun kurşun” isabet ettiği ileri sürülen 15 yaşındaki Muhammed Eslek 31 Mayıs’ta hayatını kaybetti.

Amed’deki “kutlamalar”da başrolde Hizbullahçılar vardı ve sokakta rastgele ateş açtılar.

Can Dersimliler firmasının Gümüşhane-Trabzon seferini yapan otobüsü ise MHP’liler tarafından Gümüşhane girişinde durdurularak yolculara “otobüsün ateşe verileceği” tehdidi savruldu. Saldırı, kolluk güçlerinin gözleri önünde gerçekleşti, ama hiçbir müdahale olmadı.

 

Bu halk sizi istemiyor

Eski bakan Nebati, uçağın rötar yapmasına neden olduğu için kendisine tepki gösteren yolculara “Hazmedeceksiniz kardeşim, Erdoğan kazandı” diye laf yetiştirmeye çalışıyordu. Gerçekte ise seçimi ne kadar büyük hileler sayesinde kazandıklarını, en iyi onlar biliyorlar. Bu hileler olmasa, seçimleri hezimetle kaybedeceklerini, bu halkın artık onlara büyük bir tepki duyduğunu, kurtulmaya çalıştığını çok iyi biliyorlar. Seçim öncesinde kitlenin karşısına her çıktıklarında büyük protestolarla karşılaştılar. Seçim “zaferi” gününde bile, emekçi semtlere konvoyları giremiyor, halk onları engelledi. Bunun öfkesiyle daha fazla saldırmaya çalışıyorlar.

Seçimlerin resmi sonuçları bir şey ifade etmiyor. Bu halk sokakta, üretim alanlarında verdiği mücadele ile kazanacak!

Bunlara da bakabilirsiniz

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu’ndan Taksim’e çağrı eylemi

2024 Taksim 1 Mayıs Platformu, 29 işçinin yanarak katledildiği İstanbul Gayrettepe’deki kulüp önünde eylem yaparak …

2024 1 Mayıs Taksim Platformu’ndan bildiri dağıtımı

1 Mayıs yaklaşırken, 2024 1 Mayıs Taksim Platformu, 8 Nisan günü Söğütlüçeşme metrobüs ve marmaray …

dunya-el

Sömürüye, baskıya, savaş politikalarına karşı; 1 Mayıs’ta Taksim’deyiz!

2024 1 Mayısı yaklaşırken, bugün tüm dünyada emperyalist kapitalizm, işçi ve emekçilere, ezilenlere, halklara savaş …