İşçi Emekçi Birliği 15-16 Haziran’ı eylemlerle selamladı

15-16 Haziran 1970 büyük işçi direnişinin 53. yılında eylemler yapıldı.

İstanbul’da İşçi Emekçi Birliği, 15 Haziran’da Tuzla’da, 16 Haziran’da Kadıköy İskele Meydanı’nda eylemdeydi. Tuzla Tersaneler bölgesindeki eylemi İnşaat-iş, DİSK Enerji-sen, DİSK Sosyal-iş, DİSK Limter-iş örgütlemiş, İEB de destekleme kararı almıştı.

Tuzla Tersaneler bölgesindeki eylem saat 17’de, Kadıköy İskele’deki eylem ise 19.30’da başladı. Her iki eylem, 15-16 Haziran direnişinde ölümsüzleşenler şahsında saygı duruşuyla başladı. Konuşmalarda, 15-16 Haziran direnişinin işçi sınıfı tarihi açısından önemine ve bugüne ışık tuttuğuna, örgütlü bir güç ile hakların alınabileceğine vurgu yapıldı. 15-16 Haziran ruhunu bugünden ileriye taşımak gerektiğine değinildi ve işçiler, emekçiler kendi iktidarlarını kurmak için örgütlenmeye çağrıldı. Sıklıkla “Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “Kurtuluş devrimde, sosyalizmde”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganları atıldı. Eylemlere katılan Ağaç Aş ve Mata direnişçileri konuşmalar yaparak, 15-16 Haziran direnişini selamladılar.

İşçi Emekçi Birliği 15-16 Haziran eylemine yaklaşık bir aydır yaptıkları çalışmalarla hazırlandı. Metrobüslerde ve sanayi havzalarında bildiri dağıtımları yapıldı. Eyleme çağrı yapan pankartlar İstanbul’un merkezi noktalarına ve semtlerine asıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …