Sefalet ücreti protesto edildi

Asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak açıklanmasının ardından İşçi Emekçi Birliği, 20 Haziran’da İstanbul-Mecidiyeköy’de protesto eylemi yaptı. Saat 19.30’daki eylem, “Asgari değil insanca yaşam”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları ile başladı.

Ajitasyon konuşmalarında işçilerin ve emekçilerin mahkum edilmek istendiği sefalet ücretine karşı yapması gerekenin, örgütlenmek ve sokaklara çıkmak olduğu vurgulandı. İEB adına okunan basın açıklamasında, yeni bir asgari ücret tiyatrosunun sahnelendiği, asgari ücret komisyonunda görüşmeye katılanların işçi ve emekçileri temsil etmediği vurgulandı. Belirlenen asgari ücretin sermayedarları memnun ettiği, açlık sınırının altında olduğu ve bu ücretin Türkiye’de ortalama ücret haline getirildiği söylendi. Örgütsüz olunduğu müddetçe bu tiyatroyu izlemeye devam edileceği, yapılması gerekenin ise 53 yıl önce işçi ve emekçilerin 15-16 Haziran’da yaptığı gibi sokakları zaptetmek ve örgütlenmek olduğu belirtildi.

Eylem işçilere ve emekçilere yapılan örgütlenme çağrısı ve “Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganıyla bitirildi. Polis eylemi ilgiyle izleyen insanları alandan uzaklaştırmaya çalıştı.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …