Rojava’ya saldırılar durdurulsun!

Kürt hareketinin yöneticilerine dönük gerçekleştirilen MİT operasyonları devam ediyor. Kuzey Suriye ve Kuzey Irak’ta, özel olarak hedef alınan Kürt önderler ve MLKP yöneticisi katledildi.

17 Mayıs’ta, YPG’nin Kobane mali sorumlusu Tuba Karakoç (Zin Kobane), MİT saldırısına yaşamını yitirdi.

22 Mayıs günü KCK’nin iletişim sorumlusu ve örgüt içindeki en iyi yazılımcı olarak bilinen Emre Şahin, Irak’ın kuzeyindeki Gara kentinde MİT operasyonu ile öldürüldü.

Haziran ayı başında, PKK yöneticilerinden Fehmi Öğmen ve korumaları Mehmet Salih Çakal ile Ahmed Muhammed Ali, Irak’ın Süleymaniye kenti yakınlarında, MİT’in düzenlediği hava operasyonuyla öldürüldü. Fehmi Öğmen, Kandil’deki PKK yöneticilerinden biri olarak tanınıyordu.

17 Haziran günü yine MİT’in Kobane’ye düzenlediği operasyonda, MLKP’nin yöneticilerinden Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) katledildi. Tıpkı Ocak 2023’te yine Rojava’da katledilen MLKP yöneticisi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) gibi, Osman Nuri Ocaklı da, Bursa Cezaevi servis aracına saldırı eylemi üzerinden aranıyordu.

Son olarak 21 Haziran günü Kamışlı’da PYD’nin Kamışlı Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derweş ile yardımcısı Liman Şiweş’in ve şoförleri Fırat Tuma’nın bulunduğu araç SİHA saldırısına uğradı; araçtakiler yaşamını yitirdi.

Saldırılar Kürt halkının Ortadoğu’daki kazanımlarını hedeflemektedir. Fakat bugüne dek yapılan saldırılar, Kürt halkının özgürlük mücadelesini durduramadı; bundan sonra da durduramayacaktır.

Bunlara da bakabilirsiniz

İstanbul’da 1 Mayıs direniş ve gözaltılarla

2024 1 Mayısı, İstanbul’da Taksim kararlılığının bir kez daha ortaya konduğu bir gün oldu. Sabah …

1 Mayıs Alanı Taksim’dir!

Proleter Devrimci Duruş okurları 1 Mayıs günü Okmeydanı SSK önünde 1 Mayıs eylemi gerçekleştirdi.

1 Mayıs Saraçhane’ye de Beşiktaş’a da sığmaz! 1 Mayıs’ta Taksim’e!

Günler, hatta haftalar öncesinden 2024 1 Mayıs’ında Taksim’e çıkma istemi, diğer yıllara oranla çok daha …