Madımak Katliamı 30. yılında lanetlendi

Sivas-Madımak Katliamı, 30. yılında yaygın eylemlerle lanetlendi.

Sivas’ta Alevi kurumlarının örgütlediği mitingde, binlerce insan sloganlarla katliamın yaşandığı Madımak Oteli’ne sloganlarla yürüdü. Madımak Oteli önünde yapılan saygı duruşundan sonra tertip komitesi adına yapılan açıklamada, Madımak Katliamı ve ardından yargılama süreci anlatıldı; devletin 30 yıldır katilleri yargılamadığı, serbest bıraktığı, katliamı sahiplendiği, AKP dahil tüm hükümetleri bu katliamdan sorumlu olduğu belirtildi. Açıklamanın ardından milletvekilleri de konuşmalar yaptılar.

İstanbul’da Sarıgazi ve İkitelli’de, Ankara’da Dikmen’de, İzmir, Antalya ve Adana’da basın açıklamaları yapıldı, yürüyüşler gerçekleşti.

İstanbul Sarıgazi’de yürümek isteyen kitlenin önü çevik kuvvet tarafından kesildi. Kaypakkaya flamalarını bahane eden polisler, yürüyüşe izin vermeyeceğini söyleyince, kitle polis barikatına yüklendi. Sivas katliamını lanetleyen sloganlar atan kitleye polis saldırdı. Saldırıda 6 kişi darpedilerek gözaltına alınırken, çevredeki kitle gözaltıları engellemeye çalıştı. Adı işkence ve taciz olaylarında geçen İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hanefi Zengin, “var mı bize laf söyleyecek bir delikanlı” sözleriyle eylemcileri tehdit etti. Gözaltına alınanlardan bir kişiye karakolda çıplak arama dayatıldı. Çıplak aramaya karşı çıkınca işkenceye maruz kaldı.

İkitelli Atatürk Mahallesi’nde ise Proleter Devrimci Duruş, Halkların Demokratik Kongresi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Devrimci İşçi Partisi’nin örgütlediği eylem yapıldı. Yürüyüş yolunda yapılan eylemde “2 Temmuz Sivas Katliamı’nı unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı. Konuşmanın ardından saygı duruşuna geçildi. Yapılan açıklamada ve ajitasyon konuşmalarında, Sivas’ın hesabının sorulacağı, bunun için örgütlenmek gerektiği vurgulandı. Eylem atılan sloganların ardından bitirildi.

Bunlara da bakabilirsiniz

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …

1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran bildiriler dağıtıldı

İşçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta Taksim’e çağıran, PDD imzalı bildiriler, metrobüs duraklarında dağıtıldı.   1 …