Antakya’da Ali İsmail için etkinlik

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de vahşice dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm yıldönümünde, 10 Temmuz akşamı bir etkinlik düzenlendi. Evvel Temmuz Festivali kapsamında, Hatay-Antakya’da, Ali İsmail’in oturduğu mahalle olan Ekinci Mahallesi’nde gerçekleşen etkinlik, Gezi şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Her birinin isimleri anons edilirken, alanda toplanan kitle “Burada” diye haykırdı.

Etkinlikte ilk olarak Nal Gazzal adlı müzik grubu sahne aldı ve kitle ile birlikte türküler söyledi. Ardından Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, duygu yüklü kısa bir konuşma yaptı. Etkinlik Hüsnü Arıkan konseri ile son buldu. Kitle türkülere eşlik etti, hem hüzünlendi hem coştu.

Antakya halkı, Ali İsmail başta olmak üzere Gezi şehitlerini unutmadığını bir kez daha gösterdi. Ayrıca Gezi davasından halen tutuklu bulunanlara selam gönderildi. Hatay’dan milletvekili seçilen ancak hapisten tahliye edilmeyen Can Atalay da, posterleri ile alandaydı.

Etkinlikte Yediveren Yayınları olarak stand açtık. Son kitabımız “Devrim Kartalı Remzi Basalak” başta olmak üzere kitaplarımızı sergiledik. Standa ilgi yoğun oldu. Sahneden de stand açtığımız ve Remzi’nin kitabının editörü tarafından imzalanacağı duyurusu yapıldı.

Etkinliğe İBB ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunması, seçim sonrası büyük tepki toplayan muhalefetin, kendini yeniden halka iyi gösterme çabası olarak okunabilir.

Seçim sonrası moral bozukluğu yaşayan kitlenin katılımı da yüksekti.

 

 

 

 

Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz da

standımızı ziyaret etti.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …