Hatay’da Evvel Temmuz Festivali sürüyor

Hatay’da Samandağ Evvel Temmuz Festivali, deprem sonrası büyük yıkıma rağmen yapılıyor. Önceki yıllara kıyasla kitle katılımı daha az olsa da, hayata tutunma, geleneklerini yaşatma açısından oldukça anlamlı.

Festival 11 Temmuz’dan itibaren Samandağ’da paneller ve konserlerle sürüyor. Konser alanına giden yolda standlar kurulmuş durumda. Parti, dernek, kooperatif vb birçok kurum ürünlerini sergiliyor. PDD standı da, 10 Temmuz’da Ekinci Mahallesi’nde gerçekleşen Ali İsmail Korkmaz etkinliğinin ardından, Samandağ’da da yerini aldı.

Hatay halkı standlara da ilgi gösteriyor. Standımızdan kitap, broşür alanlar, “geçmişteki gibi” diyerek devrimci ortama özlemlerini ifade ediyorlar. Sohbetler siyasi konuların yanı sıra, yine depreme ve halen devam eden sorunlara odaklanıyor. Konuşmalarda ve konserlerde en çok ve coşkulu atılan slogan, Arapça ve Türkçe “Gitmiyoruz, Buradayız” oldu. Hatay halkı festivalle birlikte bir yandan türkülerle hüzünleniyor, coşuyor, bir yandan da yaralarını sarmaya çalışıyor.

Hatay PDD

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …