Akbelen direniyor

Akbelen Ormanı’nda kurulmak istenen kömür madenine karşı, İkizköylülerin nöbet tuttuğu alana, 24 Temmuz günü jandarma saldırısı gerçekleştirildi. Sabah saat 5.30’da TOMA’larla ormana giren jandarma, ağaçları rahatça kesebilmek için köylüleri uzaklaştırmaya çalıştı.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanı, uzun zamandır Limak ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji adlı şirketin hedefinde. Şirket, termik santrallere linyit sağlayan açık maden ocağı büyütmek için, ormanın 740 dönümlük bölgesini talan etmek istiyor. Ancak köylülerin direnişi, ormanı yoketmeye dönük bu saldırıyı durduruyor. Şirketin yıllardır tüm girişimleri bu direnişe çarpıyor.

Son olarak 17 Temmuz 2021 günü sabah saat 6.00’da Orman İşletmesi kesim ekibi ormana dalmış, köylüler yetişinceye kadar 30’a yakın ağacı kesmişti. O günden sonra köylüler ormanda 24 saat nöbet tutmaya başladılar ve bu sayede yıkımı iki yıl daha ertelemeyi başardılar.

Şimdi de 24 Temmuz’daki saldırıdan bu yana, devletin tüm çabalarına rağmen köylüler yıkımı engellemek için tüm gücüyle direniyorlar. Yıkım ekiplerinin önüne geçiyor, ağaçlara sarılıyorlar. Jandarmanın sıktığı biber gazına rağmen bölgeden uzaklaşmıyor, gözaltılara rağmen yeniden ve yeniden ormana geri dönüyorlar. Ve direniş, her geçen gün kitleselleşiyor. Sadece Akbelen Ormanı’nı korumak değil, her türden hak mücadelesi, kitlesel biçimde taleplerimize sahip çıkarak, talepleri eylemli biçimde savunarak kazanım getirecektir.

Bunlara da bakabilirsiniz

Dersim kıyımından bir kesit

Ben Dersim kıyımını yaşayanlardan biriyim. 1927 doğumluyum, katliam sırasında 11 yaşındaydım. Akla gelebilecek her türlü …

Teslimiyet yenilgiye DİRENİŞ ZAFERE GÖTÜRÜR!

Şair Kemal Özer 1 Mayıs başlıklı şiirinde şöyle diyor: “Her şeyin eridiği bu Mayıs günü …

Erdoğan’ın Irak ziyareti ve yeni arayışlar

Nisan ayının ikinci yarısı Türkiye için çok yönlü diplomatik ziyaretlere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 …