PDD temsilcisi Zeynel Sarar gözaltına alındı

Temsilcimiz Zeynel Sarar, Munzur Festivali’ne katılmak üzere Dersim’e giderken, 2 Ağustos günü sabah saat 6 sıralarında, Dersim girişinde, Mutu Köprüsü’nde yapılan kimlik kontrolü sırasında, hakkında arama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Pülümür Adliyesi’ne getirilen Sarar, saat 9.30 civarında, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Zeynel Sarar’ın gözaltına alınma gerekçesi, direnen işçilere destek vermekti. EnerjiSA’da çalışan DİSK Enerji-Sen üyesi işçiler, işten atıldıkları için direnişe geçmiş; 3 Haziran 2023 günü, direnişlerinin 68. gününde Levent’te bulunan Sabancı Holding önünde eylem yapmak istemişlerdi. PDD’nin de bileşeni olduğu İşçi Emekçi Birliği, bu eyleme destek vermek amacıyla EnerjiSA işçilerinin yanındaydı. Bugün Akbelen’de, Hatay-Dikmece’de patronların çıkarları için halka saldıran kolluk gücü, Sabancı Holding önünde de yine patronları korumak için saldırdı. Dayanışma için orada olanlar, işçilerle birlikte direnerek gözaltına alındılar.

Şimdi bu direniş nedeniyle, temsilcimiz Zeynel Sarar’a soruşturma açılmış bulunuyor. İşçi sınıfının direnişi ile dayanışmak da bir suç olarak tanımlanıyor. Direnişimiz de, işçi sınıfı ile dayanışmamız da durmayacak!

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …