Hatay Dikmece köylüleriyle dayanışma eylemleri yapıldı

6 Şubat depreminde büyük yıkım yaşayan Hatay’da devletin kamulaştırma saldırılarına karşı direnen Dikmece köylüleriyle dayanışmak için İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve Denizli’de eylemler yapıldı. Eş zamanlı yapılan eylemlerde, sermayelerini büyütmek adına doğayı talan eden şirketlere ve onların yolunu açan devlete, saldırıları durdurma çağrısı yapıldı. Gözaltılara rağmen yaşam alanlarına sahip çıkan ve direnişi sürdüren Dikmece köylülerine, desteklerin devam edeceği vurgulandı.

Eş zamanlı yapılan eylemlerin İstanbul ayağında kurumlar Kadıköy Süreyya Operası önünde toplandı. “Sermaye Dikmece’den elini çek” pankartının açıldığı eylemde, “Dikmece halkı yalnız değildir”, “Diren Dikmece İstanbul seninle”, “Havaya, hayvana, yeryüzüne özgürlük”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Basın açıklamasında depremden sonra halkı ölüme terk eden devletin, daha insanlar enkaz altındayken ve kurtarma çalışmaları devam ederken, hemen ihale açtığı ve bölgelerin şirketlere paylaştırıldığı söylendi. Yaşam alanlarının talana açılmasının geleceğimiz için taşıdığı riske vurgu yapıldı. İnsanların kendi topraklarından göç etmeye zorlandığı, buna karşı direnenlerin de gözaltına alındığı; Dikmece halkı ile dayanışmanın devam edeceği, Cudi’ye, Akbelen’e nasıl destek verildiyse direnişin sesinin her tarafa taşınacağı belirtildi.

Eyleme, Proleter Devrimci Duruş, Toplumsal Özgürlük Partisi, Devrimci Hareket, Emekçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Validebağ Savunması, Gazhane Çevre Gönüllüleri, Kuzey Ormanları Savunması, Yeryüzü Ekoloji Kolektifi, Mor Dayanışma, Doğa’nın Çocukları dövizleriyle katıldı.

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …