Adana’da İEB bildiri dağıtımı yapıldı

İşçi Emekçi Birliği Adana bileşenleri, 18 Ağustos 2023 günü duraklarda ve işçilerin geçiş yerlerinde gruplar halinde bildirilerini dağıttılar. Artan zamları, ağırlaşan yaşam koşullarını konu alan bildiriyi, işçiler ilgiyle okudu. İçlerinden bazıları, koşullarının ne kadar ağır olduğunu bildiriyi dağıtan İşçi Emekçi Birliği’nin temsilcilerine anlattı, yer yer işçilerle sohbet edildi.

Dostluk Ve Kültür Derneği(DKDER), Kaldıraç, Proleter Devrimci Duruş(PDD), Yeni Dünya İçin Çağrı’dan oluşan İşçi Emekçi Birliği Adana Bileşenleri, 16 Haziran 2023 günü Fatih Öktülmüş Kültür Evi’nde (FÖKEV), bir araya gelerek İşçi Emekçi Birliği’nin Adana’da kurulduğunu “İşçi Emekçi Birliği Adana Yola Çıkıyor” şiarıyla bildirmişlerdi.

Basını da davet ettikleri kuruluş toplantısında, “Bizler Adana’da bulunan devrimci ve sosyalistler olarak, temel sorunların çözümü için; işçi sınıfının örgütlenme araçlarının işçi ve emekçilerle güç kazanması, onların siyasi taleplerinin gündeme gelmesi ve devrimci dayanışmanın gerekliliği şartlarında buluşuyoruz” demişlerdi. Aynı zamanda, İşçi Emekçi Birliği’nin ilkelerini deklare ederek, bu ilkeler doğrultusunda mücadeleye katkı sunacak herkese çağrı yapmışlardı.

İlk olarak “53. yılında 15-16 Haziran Büyük Direnişini anıyoruz” bildirisini işçilerin yoğun olarak geçtiği durak ve servislerde, İnönü Parkı civarında dağıttılar ve Adana Heykel Park’ta yapılan ortak basın açıklamasına İşçi Emekçi Birliği önlükleriyle katıldılar.

Ardından “Asgari Değil İnsanca Yaşamak İstiyoruz” stikır ve bildirileri hazırlayarak işçilerin yoğun olarak işe gittikleri yerlere yapıştırdılar. 18 Ağustos 2023 günü de bildiri dağıtım gerçekleştirildi.

İşçi Emekçi Birliği Adana faaliyetlerine devam ediyor…

Bunlara da bakabilirsiniz

Kürtlere saldırılar küresel boyutta

Artan saldırılara karşı tek seçenek birleşmektir. Kürtler neden küresel ve bölgesel bir saldırı altında yaşıyor. …

“Faili meçhul” cinayetlerin belgesi bulundu

1990’lı yıllarda Kürt işadamlarına yönelik arka arkaya cinayetler işlenmiş ve bunlar “faili meçhul” olarak gösterilmişti. …

Gazi Mahallesi’nde tacizci Aziz Gıda önünde eylem

Gazi Mahallesi’nde 12 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden Aziz Gıda’nın sahibi Azmi Savi’nin serbest bırakılması …